تفاوت مودم،سوئیچ، روتر و اکسس پوینت چیست؟

مودم، روتر، اکسس پوینت و سوئیچ شبکه چیست؟ چه کاربردی دارند؟ چه تفاوتی باهم دارند؟ در مقاله پیش رو، این موضوع را به زبان ساده توضیح می دهیم. وقتی مشکلی جهت تجهیزات شما پیش می آید یا اینکه حس می کنید زمان ارتقای تجهیزات اینترنتی تان فرارسیده، به بعضی اصطلاحات برمی خورید که شاید در نگاه اول هم معنا باشند؛ اما تفاوت هایی باهم دارند. اصطلاحات مهمی که دراین میان مطرح می شوند، مودم، روتر، اکسس پوینت و سوئیچ می باشند که تفاوت های بین آن ها، شمار زیادی از کاربران را سردرگم می کند.

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

مودم شما را به اینترنت متصل می کند

مودم دروازه شما جهت ورود به اینترنت می باشد. کابلی ویژه یا تار نوری یا خط تلفن از سمت شرکت مخابرات وارد محله شما می شود و به داخل خانه می رسد و به مودم وصل می شود. مودم صفرها و یک های دیجیتالی کامپیوتر شما را به اطلاعات آنالوگ تفسیر می کند و به کابل یا سیم تلفن تحویل می دهد. این عمل ماژولیشن نامیده می شود.

مودم دروازه ورود به اینترنت است

مودم سیگنال های آنالوگ دریافتی را نیز به صفر و یک تفسیر می کند و به کامپیوتر می فرستد. این عمل دی ماژولیشن نام دارد. به طور معمول بسته به جایی که در آن زندگی می کنید، بعضی از ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی مودمی با هزینه کمتر درمقایسه با قیمت های معمول دیگر دراختیارتان می گذارند. تهیه مودم مناسب می تواند تأثیر درخورتوجهی بر کیفیت اینترنت دریافتی بگذارد؛ پس، باید همیشه گزینه های مناسب را انتخاب کنید.

روتر دستگاه های شما را به یکدیگر و مودم متصل می کند

اگر فقط یک کامپیوتر در خانه داشته باشید، به سادگی می توانید آن را مستقیما ازطریق کابل اترنت به مودم وصل و از اینترنت کمک بگیرید. درحالی که بیشتر کاربران اینترنتی، بیشتر از یک کامپیوتر در خانه دارند. بسیاری از افراد درکنار کامپیوتر، دستگاه های دیگری هم همچون گوشی های هوشمند و تبلت و کتاب خوان الکترونیکی دارند و آن ها را هم به اینترنت وصل می کنند.

مودم های سیمی نمی توانند داده های اینترنتی را هم زمان به چندین دستگاه بفرستند؛ چراکه این مودم ها به طور معمول فقط یک درگاه اترنت دارند؛ پس، فقط می توانند یک ویپ Address بسازند.

روتر همه دستگاه های خانه شما را ازطریق کابل اترنت یا وای فای به یکدیگر و سپس آن ها را به مودم وصل می کند. این کار باعث می شود هریک از دستگاه ها آی پی آدرس داخلی مختص به خود را داشته باشد. روتر ازطریق همین آی پی آدرس ها می تواند ترافیک بین دستگاه ها را مسیریابی کند. به این عمل روتینگ می گویند.

شبکه ای که روتر ایجاد می کند، با نام شبکه محلی شناخته می شود. همین شبکه محلی، شما را به شبکه وسیع تری به نام شبکه گسترده متصل می کند. در بسیاری از خانه ها، WAN معادل همان اینترنت می باشد.

البته، همه روترها به وای فای مجهز نیستند و بعضی از آن ها صرفا ازطریق کابل های اترنت، کامپیوترها را به هم وصل می کنند. دقیقا همینجاست که اکسس پوینت وارد می شود.

اکسس پوینت،برقراری اتصال بی سیم را امکان پذیر می کند

سال ها پیش، همه کامپیوترها ازطریق مجموعه درهم پیچیده ای از سیم ها به اینترنت متصل می شدند. با پیشرفت فناوری، این امکان آماده شده بتوانیم همه این دستگاه ها را ازطریق وای فای به شبکه خانگی و به تبع، اینترنت وصل کنیم. جهت عملی کردن این کار، به وسیله خاصی نیاز داریم تا سیگنال بی سیم را در محیط پخش کند.

اکسس پوینت بی سیم یا نقطه دسترسی بی سیم به طور معمول ازطریق درگاه اترنت به روتر وصل می شود و ازطریق فرکانس بی سیم، با دستگاه های دیگر فاقد اتصال اترنت با روتر ارتباط برقرار می کند. روترهایی که بیشتر کاربران خانگی دراختیار دارند، به اکسس پوینت داخلی مجهزند و این، یعنی نیازی نیست جداگانه آن را تهیه کنید.

سوئیچ کامپیوترهای بیشتری را به روتر متصل می کند

همه روترها درگاه اترنت دارند؛ اما بسته به اندازه و نوع روتری که از بازار تهیه می کنید، این درگاه ها امکان دارد چندان زیاد نباشند و نتوانید همه کامپیوترهای خود را به آن ها متصل کنید. این موضوع به ویژه در عصر فعلی می تواند دردسرساز شود؛ چراکه در دوره خانه های هوشمند زندگی می کنیم و وسایل این گونه خانه ها، به طور معمول به درگاه هایی مثل اترنت نیازمند می باشند.

اگر همه درگاه های اترنت موجود در روترتان را دستگاه های مختلف کمک بگیرند و دیگر درگاهی باقی نماند، سوئیچ شبکه وارد کار می شود و می تواند درگاه های اترنت بیشتری به روتر اضافه کند تا از این طریق، دستگاه های بیشتری به آن وصل شوند. جهت این کار فقط کافیست دستگاه های اضافی خود را به سوئیچ و سپس، سوئیچ را به روتر وصل کنید. به این صورت دستگاه های یادشده در شبکه شما ظاهر خواهند شد.

سوئیچ را با هاب اشتباه نگیرید

سوئیچ را با هاب اشتباه نگیرید. این دو شباهت زیادی به یکدیگر دارند و افراد بسیاری آن ها را از هم تشخیص نمی دهند. با وجود شباهت بین سوئیچ و هاب، این دو وسیله عملکرد متفاوتی دارند. هاب وسیله ای بوده که چندین رایانه را در یک شبکه محلی به یکدیگر متصل می کند.

جهت استفاده از سوئیچ به روتر نیاز دارید. سوئیچ برخلاف روتر نمی تواند به طور مستقل آی پی آدرس های مخصوصی به دستگاه هایتان اختصاص دهد. این وسیله حتی توانایی ایجاد شبکه را هم ندارد. درواقع، روتر حکم پلیس کنترل ترافیک را جهت سیگنال های ورودی دارد.

این تجهیزات را می توان در یک دستگاه با یکدیگر ادغام کرد

افراد کمی در خانه شان، مودم و روتر و اکسس پوینت جداگانه دارند. امروزه، می توان همه این تجهیزات را در داخل یک وسیله ویژه پیدا کرد. بسیاری از افراد از روترهای بی سیم استفاده می کنند و همین روترها اکسس پوینت داخلی دارند؛ پس، به تهیه اکسس پوینت مستقل نیازی نیست.

بعضی دیگر هم می باشند که از وسایل خاصی استفاده می کنند که مودم و روتر و اکسس پوینت بی سیم را با یکدیگر ادغام کرده. تهیه چنین وسایلی هم فضای کمتر اشغال می کند و هم ارتباطات سیمی را تا حد ممکن کاهش می دهد.

دیدگاه شما در این زمینه چیست؟ آیا از تجهیزات جداگانه جهت اتصال به اینترنت استفاده می کنید؟ دیدگاه های خود را با ما و کاربران دیگر در میان بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.