اخبار فناوری ایران

قطعی اینترنت تا کی ادامه دارد؟ 7 بهمن 1404

با گذشت 19 روز از قطع اینترنت بین‌الملل در ایران، هنوز هیچ نشانه روشنی از اتصال مجدد وجود ندارد. این بحران، که از رخدادهای تلخ دی‌ماه ۱۴۰۴ شروع شد، باعث شده بسیاری از کسب‌وکارهای آنلاین، رسانه‌ها و کاربران عادی در وضعیت تعطیلی نیمه‌کاره دیجیتال گیر بیفتند. اما پرسش اصلی هنوز پابرجاست: این قطعی تا کی ادامه خواهد داشت؟


وعده‌های ناتمام و عدم شفافیت مسئولان

رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نصر کشور در تازه‌ترین گفتگوهای خود اعلام کرده است که فعلاً هیچ فضایی برای اتصال مجدد پلتفرم‌های خارجی وجود ندارد. وعده‌های پیشین وزیر ارتباطات درباره بازگشت اینترنت بین‌الملل، همگی به بایگانی سپرده شده‌اند و هیچ تاریخ مشخصی برای وصل شدن ارائه نشده است.

این در حالی است که مقامات دولتی، به صورت مکرر اعلام می‌کنند که محدودیت‌ها باید هر چه سریع‌تر رفع شوند، اما واقعیت این است که هیچ اطلاع‌رسانی رسمی و دقیق درباره زمان پایان این قطعی وجود ندارد. این وضعیت، باعث سردرگمی کسب‌وکارها و کاربران شده و اعتماد عمومی به وعده‌ها را کاهش داده است.


پیامدهای اقتصادی و اجتماعی

به گزارش اعتماد، وزیر ارتباطات خسارت هر روز قطعی اینترنت را حدود ۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرده است. در کنار آن، میانگین تاب‌آوری کسب‌وکارهای اینترنتی حدود ۲۰ روز اعلام شده و ستاری هشدار داده است که کشور در حال نزدیک شدن به نقطه بحرانی است.

محمد مهاجری نیز اشاره می‌کند که تداوم این محدودیت، می‌تواند باعث افزایش نارضایتی عمومی شود، به شکلی که این نارضایتی‌ها به مطالبات فروخورده و بحران‌های اجتماعی تبدیل شوند.

برای کسب‌وکارها، این شرایط به معنای توقف جریان درآمدی، کاهش بازدید و ترافیک سایت‌ها و حتی خطر از دست رفتن جایگاه سئو و دیده شدن در موتورهای جستجو است. رسانه‌ها و سایت‌هایی مثل چیکاو که به انتشار روزانه محتوا وابسته‌اند، بیشترین آسیب را تجربه می‌کنند، چرا که مقالات منتشر شده طی این ۱۹ روز هنوز ایندکس نشده و دیده نمی‌شوند.


چرا زمان پایان قطعی مشخص نیست؟

یکی از نکات قابل توجه این بحران، عدم شفافیت مسئولان درباره زمان وصل شدن اینترنت بین‌الملل است. حتی وعده‌های قبلی وزیر ارتباطات و مقامات مرتبط، عملی نشده و هیچ جدول زمانی واقعی ارائه نشده است. این بلاتکلیفی، علاوه بر پیامدهای اقتصادی، باعث استرس و نگرانی کاربران و فعالان دیجیتال شده و حس عدم کنترل روی شرایط را تقویت می‌کند.

همچنین شنیده‌ها از برخی جریانات، نجواهایی درباره تمدید محدودیت‌ها برای طولانی‌تر شدن دوره قطعی اینترنت دارد، که این موضوع بر نگرانی‌ها می‌افزاید.


جمع‌بندی

واقعیت این است که ۲۰ روز قطعی اینترنت بین‌الملل، برای اقتصاد دیجیتال ایران یک شوک بی‌سابقه بوده است. کسب‌وکارها و رسانه‌ها، از جمله چیکاو، با توقف فعالیت و کاهش دیده شدن محتوا روبه‌رو شده‌اند و هنوز نمی‌دانند کی می‌توانند دوباره مسیر طبیعی فعالیت خود را دنبال کنند.

به صراحت باید گفت، این شرایط غیرقابل قبول و آسیب‌زننده است. وعده‌های پیشین عملی نشده و هیچ پاسخ شفاف و روشنی درباره زمان پایان بحران ارائه نشده است.

امید است که مسئولان هر چه سریع‌تر زمینه بازگشت اینترنت بین‌الملل و دسترسی آزاد شهروندان به فضای مجازی را فراهم کنند تا کسب‌وکارها، رسانه‌ها و کاربران بتوانند دوباره فعالیت خود را بدون ترس از آسیب‌های طولانی مدت دنبال کنند.

تحریریه تکنولوژی چیکاو

تحریریه چیکاو؛ نبض دنیای تکنولوژی در دستان شما؛ تحریریه رسانه خبری «چیکاو» متشکل از جمعی از متخصصان حوزه فناوری، روزنامه‌نگاران تکنولوژی و تحلیل‌گران گجت‌های هوشمند است. ماموریت ما در چیکاو، فراتر از بازنشر اخبار؛ ارائه تحلیل‌های عمیق، راهنمای خرید تخصصی و بررسی‌های بی‌طرفانه است. تیم تحریریه ما با پایبندی به اصول اخلاق حرفه‌ای و دقت در صحت‌سنجی (Fact-check)، می‌کوشد تا پیچیدگی‌های دنیای دیجیتال را به زبانی ساده و کاربردی برای مخاطبان فارسی‌زبان تبیین کند. از آخرین تحولات هوش مصنوعی تا نقد و بررسی جدیدترین گوشی‌های هوشمند، تحریریه چیکاو همراه هوشمند شما در عصر دیجیتال است.
نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا