مزایای جداسازی اینترنت از شبکه داخلی با استفاده از تکنولوژی جداسازی مرورگر

بر اساس آمار بیش از 1.86 میلیارد وب‌سایت در اینترنت وجود دارند که حدود 1% از این موارد (چیزی در حدود 18.500.000 وب‌سایت) هر هفته به بدافزار آلوده می‌­شوند، این در حالی است که متوسط آلودگی‌ها 44 بار در روز است. جداسازی اینترنت از شبکه داخلی با استفاده از تکنولوژی جداسازی مرورگر، با جدا کردن فرآیندها و پردازش‌­های صفحات وب از سیستم‌­های کاربران، فقط تصاویر پردازش شده را نمایش داده و فعالیت مرور را ایمن نگه می‌­دارد. به این ترتیب، کدهای مخرب صفحه وب روی دستگاه کاربر اجرا نمی‌شوند و از تأثیرگذاری آلودگی‌های بدافزار و سایر حملات سایبری بر دستگاه‌های کاربر و شبکه‌های داخلی جلوگیری می‌کند.

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

بازدید از وب‌سایت‌ها و استفاده از برنامه‌های کاربردی وب شامل بارگذاری محتوا و کد از طریق یک مرورگر وب از منابع غیرقابل اعتماد و سپس اجرای آن کد در دستگاه کاربر است. از منظر امنیتی، این امر مرور وب را به یک فعالیت نسبتاً خطرناک تبدیل می­کند. به همین دلیل لازم است راهکاری اندیشیده شود تا از سیستم کاربران و شبکه در مقابل تهدیدات وب محافظ نماید.

چرا باید اینترنت را از شبکه داخلی جدا کرد؟

در دنیای امروز، استفاده از اینترنت برای عملیات تجاری بسیار مهم شده است. قبلاً فرآیندهای تجاری عمدتاً در یک شبکه داخلی شرکت انجام می‌­شد، اما مدت‌هاست که دیگر اینطور نیست. درعوض، کارمندان به طور مرتب به وب‌سایت‌­ها و برنامه­‌های کاربردی وب برای انجام امور کاری و شخصی سر می‌زنند و این کار را از طریق مرورگرها انجام می­‌دهند. بر اساس آمار­های اعلام شده 90 درصد حملات سایبری از طریق ایمیل و وب سایت­‌ها صورت می­‌گیرد.

با توجه به نحوه تغییر در ساختار شبکه‌ها و استفاده کاربران از اینترنت می‌­توان گفت که در واقع مشکل اصلی ما این است که وب سایت‌­ها مسیر بسیاری از حملات در شبکه­‌های سازمان‌­ها هستند و به همین دلیل جداسازی اینترنت از شبکه داخلی با استفاده از جداسازی مروگر، روشی است که باید برای تامین امنیت شبکه و جلوگیری از تهدیدات مبتنی بر وب مورد استفاده سازمان‌ها قرار گیرد.

 معرفی انواع جداسازی مرورگر برای جداسازی اینترنت از شبکه داخلی

  • جداسازی مرورگر از راه دور: در این روش که صفحات وب را در یک سرور ابری بارگیری می­‌کند و سرویس‌­های مورد نیاز را روی آن سرور اجرا می­‌نماید که از دستگاه‌­های کاربر و شبکه­‌های داخلی سازمان‌­ها دور است.
  • جداسازی مرورگر داخلی: روش کار شبیه به جداسازی مرورگر از راه دور است، اما در یک سرور اختصاصی درون سازمانی مدیریت می­‌شود.
  • جداسازی مرورگر سمت کلاینت: همچنان صفحات وب را در دستگاه کاربر بارگیری می­‌کند، اما از مجازی‌سازی و دسکتاپ‌­های مجازی استفاده می­‌کند تا کد و محتوای وب سایت را از بقیه دستگاه جدا نگه دارد.

 نحوه عملکرد جداسازی مرورگر از راه دور

دسترسی امن به اینترنت

جداسازی مرورگر از راه دور، فعالیت غیرقابل اعتماد بر روی مرورگرها را تا حد امکان از دستگاه‌های کاربر و شبکه‌های داخلی سازمان دور نگه می‌دارد. این راه حل از طریق اجرا شدن سرویس‌­های درخواست شده از طرف مرورگر کاربر که در سرور ابری کنترل می‌شود، صورت می‌­پذیرد. در این ساختار هیچگونه پردازشی سمت سیستم کاربر انجام نشده و پردازش تصاویر است که به دستگاه کاربر انتقال داده می‌­شود. هر گونه اقدام کاربر، مانند کلیک ماوس یا ارسال فرم، به سرور ابری منتقل شده و در آنجا انجام می­‌گردد.

راه­‌های مختلفی وجود دارد که یک سرور جداسازی مرورگر راه دور می­تواند محتوای وب را به دستگاه کاربر ارسال کند:

  • Stream کردن مرورگر بر روی سیستم کاربر

کاربر یک ویدیو یا تصویری از فعالیت مرور خود را مشاهده می‌­کند. این تکنیک همچنین به عنوان “pixel pushing” شناخته می شود. این روش گاهی باعث تاخیر در نمایش فعالیت‌های مرور کاربر می‌شود که ممکن است به تجربه ضعیف کاربری منجر شود.

  • بررسی و بازنویسی صفحه وب و ارسال صفحه امن به کاربر

با این روش که به DOM Rewriting معروف است، صفحات وب در یک محیط ایزوله بارگذاری شده و برای حذف حملات احتمالی بازنویسی می­‌شوند. هنگامی که محتوا ایمن در نظر گرفته شد، به دستگاه کاربر ارسال می­‌گردد. این رویکرد ممکن است با همه وب سایت­‌ها سازگار نباشد.

  • ارسال خروجی نهایی از صفحات وب به کاربر

هنگامی که یک صفحه وب به طور کامل بارگیری شد و همه کدها توسط مرورگر اجرا شد، یک نمایش گرافیکی برداری از نسخه نهایی صفحه وب برای کاربر ارسال می­‌شود.

جداسازی مرورگر داخلی

جداسازی اینترنت از شبکه داخلی

جداسازی اینترنت با استفاده از روش مرورگر امن داخلی مانند جداسازی مرورگر از راه دور عمل می‌­کند. اما به جای اینکه مرور وب در یک سرور ابری راه دور انجام شود، بر روی سروری در داخل شبکه خصوصی سازمان انجام می‌­شود. این روش می‌­تواند تأخیر را در مقایسه با برخی از انواع ایزوله‌سازی از راه دور مرورگر کاهش دهد.

تفاوت مرورگر امن داخلی با مرورگر امن از راه دور

  • خرید سرورهای اختصاصی داخلی برای جداسازی مرورگر
  • جداسازی در داخل فایروال سازمان اتفاق می‌­افتد
  • گسترش جداسازی مرورگر در محل به چندین شبکه دارای پیچیدگی است

جداسازی مرورگر سمت کلاینت

در این روش مانند انواع مجازی‌سازی‌های جداسازی مرورگر سمت سرویس‌گیرنده صورت می‌­پذیرد. بر خلاف دو روش دیگر، ایزوله‌سازی مرورگر سمت کلاینت با استفاده از ساختار مجازی‌سازی یا  Sandboxing انجام می‌­شود.

  • مجازی‌ سازی

مجازی‌سازی فرآیندی است که در آن یک کامپیوتر به ماشین‌های مجازی مجزا تقسیم می‌شود، بدون اینکه کامپیوتر از نظر فیزیکی تغییر کند. این کار در لایه‌­ای از نرم افزار در زیر سیستم عامل به نام Hypervisor انجام می­شود. از نظر تئوری، آنچه روی یک ماشین مجازی اتفاق می‌افتد، نباید ماشین‌های مجازی مجاور را تحت تاثیر قرار دهد، حتی زمانی که آنها روی یک دستگاه هستند. با بارگذاری صفحات وب روی یک ماشین مجازی مجزا در رایانه کاربر، بقیه قسمت های رایانه ایمن باقی می­‌ماند.

  • Sandboxing

Sandbox شبیه ماشین مجازی است که یک محیط مجازی مجزا را برای انجام آزمایشات، بدون ایجاد ریسکی برای شبکه و سیستم فراهم می­‌کند. Sandboxing  به عنوان یک تکنیک رایج تشخیص بدافزار نیز شناخته می‌شود. بسیاری از ابزارهای ضد بدافزار، فایل‌های بالقوه مخرب را در سندباکس باز و اجرا می‌کنند تا نوع فعالیت آن را مشاهده کنند. از آنجایی که جداسازی مرورگر سمت کلاینت در واقع شامل بارگیری محتوای مخرب بالقوه در دستگاه کاربر است، همچنان احتمال خطر برای کاربران و شبکه به همراه دارد.

مزایای استفاده از مرورگر امن ایزوله‌شده

  • مدیریت و حذف دانلودهای کنترل نشده
  • جلوگیری از اجرای اسکریپت­‌های مخرب روی یک دستگاه یا داخل شبکه
  • مسدود شدن Zero-day exploits از طریق مرورگر
  • مسدود کردن محتوای آلوده بدون نیاز به مسدود کردن کل وب‌سایت‌ها
  • جلوگیری از دانلود اسناد مخرب و فایل آلوده

با توجه به ساختارهای معرفی شده در راستای ایجاد بستری امن برای کاربران و جلوگیری از انتشار آلودگی در سطح شبکه و همچنین کاهش حملات از سمت کاربران شبکه پیشنهاد می­‌گردد جداسازی اینترنت از شبکه داخلی با تکنولوژی جداسازی مرورگر، در راستای پیاده‌سازی و بهبود زیرساخت سازمان­‌ها قرار داده شود. شرکت امن‌پردازان کویر (APK) پیشرو در ارائه خدمات امنیت سایبری، محصول APKSWAP، سامانه دسترسی امن به اینترنت را با استفاده از فناوری جداسازی مروگر و تکنولوژی Container-Docker ارایه نموده ­است. این راه‌حل نسبت به راهکارهای جداسازی فیزیکی از نظر هزینه­‌های مالی، منابع انسانی، زیر ساختی و همچنین توسعه‌ای مقرون به صرفه است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.