همکاری هواوی، آنر، اوپو و ویوو برای توسعه استاندارد شارژ سریع یکپارچه UFCS 2.0!
چهار برند بزرگ تولیدکننده گوشیهای هوشمند در چین یعنی هواوی، آنر، اوپو و ویوو در راستای یکپارچهسازی پروتکل شارژ سریع، بهتازگی توافقنامهای را در کنفرانس توسعه صنعت UFCS که در تاریخ ۲۲ مه در شهر شنژن برگزار شد، امضا کردهاند. این توافقنامه با هدف ارتقاء پروتکل شارژ سریع جهانی نسخه ۲.۰ (UFCS 2.0) صورت گرفته است.
پیشینه UFCS
برای کسانی که با این استاندارد آشنایی ندارند، باید گفت که پروتکل UFCS برای اولینبار در سال ۲۰۲۱ توسط چهار برند هواوی، اوپو، ویوو و شیائومی معرفی شد. این پروتکل بهعنوان پایهای برای تدوین استاندارد متمرکز شارژ سریع موبایل در میان این برندها عمل میکرد.
ارتقاءهای نسخه ۲.۰ پروتکل UFCS
نسخه دوم UFCS شامل برخی بهروزرسانیهای فنی مهم نسبت به نسل اول است. مهمترین ویژگی جدید، پشتیبانی از انتقال توان ۴۰ واتی بدون نیاز به احراز هویت است. این به آن معناست که دستگاهها میتوانند با سرعت بیشتری شارژ شوند بدون اینکه نیاز به شناسایی اختصاصی میان آداپتور و کابلهای متعلق به برند خاصی باشد.
از دیگر قابلیتهای معرفیشده در این نسخه میتوان به ویژگی شارژ معکوس اشاره کرد؛ بهطوریکه دستگاههای پشتیبانیشده میتوانند بدون در نظر گرفتن برند، دستگاههای دیگر را شارژ کنند.
ویژگی PowerChange و ایمنی بیشتر
طبق اعلام شرکتها، در پروتکل UFCS 2.0، قابلیت PowerChange که به معنای تنظیم فعال توان آداپتور بر اساس نیاز دستگاه متصلشده است، به یک ویژگی الزامی تبدیل شده است. در عمل، این بدان معناست که آداپتورهای شارژ میتوانند بهصورت خودکار، نوع دستگاه متصلشده را شناسایی کرده و خروجی خود را مطابق با آن تنظیم کنند؛ فارغ از اینکه دستگاه از چه برندی باشد. این ویژگی با هدف افزایش ایمنی، کارایی و سازگاری بیشتر با لوازم جانبی متفرقه طراحی شده است.
تأثیرات همکاری چهار برند بزرگ
اتحاد چهار برند مطرح در راستای توسعه یک استاندارد شارژ مشترک، گامی مثبت برای کاربران محسوب میشود. در حالی که شارژ سریع به یک ویژگی استاندارد در گوشیهای هوشمند مدرن تبدیل شده، اما همچنان با پراکندگی استانداردها و راهکارهای اختصاصی روبهرو هستیم.
در گذشته، هر برند سیستم شارژ سریع مختص به خود را توسعه میداد که این موضوع منجر به عدم سازگاری میان شارژرها و سردرگمی کاربران میشد. در این میان، استاندارد UFCS میتواند حداقل در بین اعضای این اتحاد، گام مؤثری در جهت کاهش این مشکلات باشد.
آینده UFCS 2.0 و رقابت جهانی
با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا این پروتکل فراتر از چین مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا اینکه برندهای جهانی مانند سامسونگ یا اپل نیز به این استاندارد خواهند پیوست یا خیر. تا زمانی که برندها به استانداردهای انحصاری خود متعهد باشند، کاربران نیز مجبور به استفاده از تجهیزات مختص هر اکوسیستم باقی خواهند ماند.