کشف سنگهای قرمز با لکههای سبز توسط ربات پرزورنس ناسا!
ربات مریخی «پرزورنس» ناسا تصاویری از منطقه مالگوسا کرست در «سرپنتین رپیدز» در شب ثبت کرده است. این تصویر با استفاده از دوربین SHERLOC WATSON که بر روی بازوی رباتیک ربات قرار دارد، گرفته شده است. لکهی سایش این منطقه دارای قطر 5 سانتیمتر است و یک لکه سبز قابل توجه به عرض تقریباً 2 میلیمتر را نشان میدهد. تصویر مربوط به تاریخ 19 اوت 2024 و در روز 1243 مریخی از مأموریت مریخ 2020 ثبت شده است.
ادامه سفر کشفیات
پس از نمونهبرداری از «لکههای پلنگی» در «برایت آنجل»، پرزورنس به کاوش در این منطقه جذاب ادامه داد. تقریباً 20 سول بعد، پس از حرکت به سمت جنوب از «برایت آنجل» در طول دره نرِتوا، این ربات به سنگهای قرمز چشمنواز در «سرپنتین رپیدز» برخورد کرد. سپس در یک سازه سنگی قرمز معروف به «والاس بات» لکهای از سایش ایجاد کرد که مجموعهای از رنگها از جمله سفید، سیاه و سبز را نمایان میکرد.
درک اهمیت زمینشناسی
کشف لکههای سبز برای تیم رباتی شگفتانگیز بود. این لکهها که شامل هستههای تیره محاصره شده توسط لبههای نرم و سبز روشن هستند، یک ویژگی زمینشناسی منحصر به فرد به شمار میآیند. در زمین، سنگهای قرمز معمولاً رنگ خود را از آهن اکسید شده به دست میآورند، مشابه رنگ خون یا زنگزدگی. تشکیل لکههای سبز مانند آنچه در «والاس بات» یافت شده، در «خاکهای قرمز» باستانی روی زمین رایج است. این فرآیند زمانی اتفاق میافتد که آب مایع از طریق رسوب نفوذ کند و واکنش شیمیاییای را آغاز کند که حالت اکسیداسیون آهن را تغییر میدهد و به رنگ سبز متمایل میشود.
بررسی احتمالات منشأ لکههای سبز
در حالی که این تغییرات میتوانند به فعالیتهای میکروبی در زمین مربوط شوند، همچنین میتوانند ناشی از تجزیه مواد آلی یا تعاملات بین گوگرد و آهن باشند. متأسفانه، ربات نتوانست به دلیل محدودیتهای فضایی، بهطور مستقیم لکههای سبز را تحلیل کند به همین دلیل، ترکیب دقیق این لکهها مشخص نیست.