برنامه نویسی پایتون چه ویژگی منحصر به فردی دارد؟

زبان برنامه‌نویسی پایتون python در توسعه وب‌سایت‌ها، نرم‌افزارها، اتوماسیون وظایف، تجزیه‌وتحلیل و تجسم داده‌ها به کار می‌رود. python یک زبان برنامه‌نویسی همه‌منظوره و شی‌گرا محسوب می‌شود که پیامدهای متعددی در نرم‌افزار، توسعه وب، علم داده و محیط‌های اتوماسیون دارد. معنای پویای زبان، ساختارهای داده‌ای در سطح بالا، تایپ و پیوند پویا آن را به یکی از مفیدترین زبان‌ها برای توسعه سریع برنامه‌ها تبدیل کرده است. اما python چه ویژگی‌های منحصر به فردی دارد؟

پایتون برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

پایتون بیشتر در توسعه وب‌سایت، نرم‌افزار، خودکارسازی عملکردها و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها کاربرد دارد. یک زبان برنامه‌نویسی فوق‌العاده همه‌کاره که برای توسعه یک برنامه کاربردی یا وب‌سایت استفاده می‌شود. این زبان قادر به پردازش داده‌ها، ارتباط با پایگاه‌های داده، مسیریابی URL ها و تضمین امنیت کلی آن‌ها است.

همچنین python توانایی خودکارسازی آسان فرآیندها را از طریق اسکریپت‌نویسی ایجاد می‌کند که آن را برای تست نرم‌افزار، عیب‌یابی و ردیابی باگ مناسب می‌سازد. در نهایت این زبان برنامه‌نویسی نقشی کلیدی در وظایف علم داده‌ها بر عهده دارد. همچنین برای انجام محاسبات آماری پیچیده، تجسم داده‌ها و ایجاد الگوریتم‌های یادگیری ماشین استفاده می‌شود.

تاریخچه پایتون

پایتون در اواخر دهه هشتاد توسط گیدو ون روسوم (Guido van Rossum) در موسسه تحقیقات ملی ریاضیات و علوم کامپیوتر در هلند توسعه یافت. این برنامه از بسیاری زبان‌های دیگر مانند ABC، Modula-3، C، C++، Algol-68، SmallTalk، پوسته یونیکس و اسکریپت‌ها ساخته شده است.

Python هم‌اکنون توسط یک تیم توسعه‌دهنده اصلی در موسسه آن نگهداری می‌شود. اگرچه گیدو ون روسوم هنوز هم نقشی حیاتی در هدایت و پیشرفت آن دارد.

چه چیزی پایتون را منحصربه‌فرد می‌کند؟

قدرت و ویژگی منحصربه‌فرد پایتون در تطبیق‌پذیری آن نهفته است. این زبان را می‌توان به ‌آسانی در انواع فرآیندهای فنی مانند برنامه‌نویسی، یادگیری ماشین، علم داده، اتوماسیون و غیره پیاده‌سازی کرد.

در حالی که زبان‌های دیگر هم ممکن است قادر به انجام وظایف در همه این محیط‌ها باشند، اما python به‌دلیل توانایی خود در هر یک از محیط‌ها متمایز و منحصربه‌فرد عمل می‌کند. همچنین این زبان برنامه‌نویسی یک زبان تفسیری به‌شمار می‌رود. به این معنا که دستورالعمل‌ها را به‌طور مستقیم و بدون نیاز به کامپایل اجرا خواهد کرد. علاوه بر این، فریمورک‌ها و کتابخانه‌های پایتون مختلفی مانند جنگو و فلاسک وجود دارد که قدرت اضافی و قابلیت‌های متناسب را به این زبان برنامه‌نویسی می‌افزایند.

ویژگی‌های پایتون

ویژگی‌های اساسی زبان برنامه‌نویسی پایتون به شرح زیر هستند.

1. آسان برای یادگیری

python از کلمات کلیدی کم، ساختار ساده و یک زبان کاملا تعریف‌شده برخوردار است. این امر به کارآموز اجازه می‌دهد تا زبان را به سرعت یاد بگیرد. همچنین کد آن را واضح‌تر از سایر زبان‌ها تعریف کرده‌اند به‌طوری که خیلی به‌نظر راحت می‌آید. سهولت نگهداری کد منبع پایتون نیز ویژگی قابل‌توجه دیگری به‌شمار می‌رود. زیرا بخش عمده‌ای از کتابخانه آن قابلیت حمل دارد و با یونیکس، ویندوز و مکینتاش سازگاری نشان می‌دهد.

2. حالت تعاملی

پایتون یک حالت تعاملی دارد که امکان تست و اشکال‌زدایی از کدها را فراهم می‌سازد. همچنین می‌تواند بر روی انواع مختلفی از پلتفرم‌های سخت‌افزاری اجرا شود و رابط کاربری یکسانی در همه پلتفرم‌ها دارد. بنابراین کاربر می‌تواند ماژول‌های سطح پایین را به مفسر این برنامه اضافه کند. این ماژول‌ها برنامه‌نویسان را قادر می‌سازند تا ابزارهای خود را به‌شکل کارآمدتری بیفزایند و آن‌ها را سفارشی کنند.

3. پایگاه‌های داده

python رابط‌هایی را برای تمام پایگاه‌های داده اصلی در دنیای تجارت به وجود می‌آورد. همچنین از رابط‌های کاربری گرافیکی پشتیبانی می‌کند. رابط‌هایی که می‌توانند با بسیاری از تماس‌های سیستمی، کتابخانه‌ها و سیستم‌های ویندوز سازگار شوند. در نهایت پایتون ساختار و پشتیبانی بهتری را برای برنامه‌های بزرگ نسبت به دیگر اسکریپت‌ها بروز می‌دهد.

به‌غیر از ویژگی‌های ذکرشده در بالا python ویژگی‌های خوب دیگری هم دارد که تعداد کمی از آن‌ها در زیر ذکر شده‌اند.

  •       پشتیبانی از روش‌های برنامه‌نویسی کاربردی و ساختار یافته و همچنین OOP
  •       استفاده به‌عنوان یک زبان برنامه‌نویسی یا کامپایل به کد بایت برای ساخت برنامه‌های بزرگ
  •       ارائه انواع داده‌های پویا در سطح بالا
  •       پشتیبانی از جمع‌آوری خودکار فایل‌ها
  •       ادغام راحت با C، C++، COM، ActiveX، CORBA و جاوا

کاربرد پایتون در بلاکچین

با وجود اینکه بلاکچین‌ها عمدتا با زبان ++C ساخته شده‌اند. با این حال تعدادی از توسعه‌دهندگان ترجیح می‌دهند تا از پایتون در بلاکچین‌ خود بهره ببرند. به این معنا که بلاکچین خود را به زبان‌های جایگزین مانند پایتون ایجاد کنند. در واقع تسلط بر python می‌تواند مزیت رقابتی قابل توجهی را نسبت به سایر برنامه‌نویسان به فرد ارائه دهد.

  •       یک زبان برنامه‌نویسی بنیادی و مینیمالیستی است که رویکرد خود را بر پایه سادگی و تمیزی استوار می‌کند.
  •       توسعه‌دهندگان می‌توانند یک بلاکچین را به این زبان برنامه‌ریزی کنند آن هم بدون این‌که نیازی به تایپ زیاد داشته باشند.
  •       ایجاد یک بلاکچین ابتدایی را در کمتر از پنجاه خط کد امکان‌پذیر می‌سازد.
  •       ممکن است در حالت کامپایل‌شده یا کامپایل‌نشده قابل اجرا باشد.
  •       برخلاف ++C یک زبان اسکریپت‌نویسی است که برای درک کامپیوترها به کامپایل نیاز ندارد. این امر می‌تواند شرایط آسان‌تری برای کار توسعه‌دهندگان بلاکچین بیافریند.
  •       نیازی به کامپایل مجدد اسکریپت وجود ندارد و تنها کافی است خطا را تصحیح کنند و برنامه را مجددا به راه بیندازند.
  •       هم پیشرفته است و هم به‌سادگی می‌توان به آن تسلط یافت.
  •       فراگیر بودن پایتون آن را به گزینه خوبی برای یک شرکت مبتنی بر بلاکچین تبدیل می‌کند.

با توجه به امتیازاتی که برشمردیم انتخاب پایتون در بلاکچین امری معقول و مناسب است. این روش یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود و کاربرد موثر این زبان برنامه‌نویسی را در زمینه‌های حساس و مهمی مانند بلاکچین نشان می‌دهد.

جمع‌بندی

زبان پایتون مدت زیادی را در دسترس برنامه‌نویسان می‌گذراند و استفاده از آن در دنیای کامپیوتر به‌طور پیوسته رو به افزایش است. این زبان برنامه‌نویسی پیشرفت چشمگیری دارد و در حال حاضر در مرحله بلوغ خود به سر می‌برد. بنابراین می‌تواند ثبات و قابلیت اطمینان را تضمین کند. این زبان هم‌اکنون توسط یک گروه بزرگ و اختصاصی از توسعه‌دهندگان پشتیبانی می‌شود. بسیاری از پایتون در بلاکچین خود استفاده می‌کنند.

https://itiran.com/?p=125566

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.