چرا ساخت اپلیکیشن موبایل برای کسب و کارها ضروری است؟
امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و کارایی بیشتر گوشیهای هوشمند، استفاده از اپلیکیشنهای موبایل (Mobile Applications) و رسانههای دیجیتال نیز بیشتر از گذشته شده است. در واقع این روزها اپلیکیشنهای موبایل به عنوان یک ابزار جدید برای جذب مخاطبین بیشتر در نظر گرفته میشوند که کاربران میتوانند با استفاده از آنها، در کمترین زمان به تمامی خدمات و محصولات کسب و کارها در گوشی هوشمند خود دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، وجود اپلیکشنهای گوشیهای همراه، این امکان را برای کسب و کارها به وجود میآورد تا به راحتی مشتریان وفادار خود را پیدا کرده و سهم بیشتری از بازار را به دست آورند. در این مطلب همراه ما باشید تا ضمن ارائهی نکاتی برای راهاندازی اپلیکیشن موبایل، به مزایای بسیار زیاد آن بپردازیم.
مزایا و اهمیت داشتن یک اپلیکیشن موبایل
در حال حاضر استفاده از اپلیکیشن موبایل به عنوان راحتترین راه برای خریدهای اینترنتی افراد و دسترسی به خدمات متفاوت در دنیای اینترنت شناخته میشود. در نتیجه ساخت اپلیکیشن برای کسب و کارها به یک ضرورت تبدیل شده و باعث میشود کسب و کارها به سوددهی بیشتری دست پیدا کنند.
امکان دسترسی راحت، سریع و آفلاین به خدمات یک کسب و کار، از دیگر موارد بسیار حائز اهمیتی است که باعث میشود تا داشتن اپلیکیشن برای تمامی برندهای تجاری، امری مهم درنظر گرفته شود. در ادامه به چند نمونه از تاثیرگذارترین مزایای اپلیکیشن سایت اشاره میکنیم:
ارتقا آسان محصولات و خدمات کسب و کارها
یکی از مهم ترین مزایای بهرهمندی از اپ موبایل برای شرکتها، افزایش بازدهی کسب و کارها است. به همین دلیل شرکتهایی که از اپلیکیشن استفاده میکنند، فرصت بسیار خوبی برای ایجاد تمایز در بین سایر رقبا به دست میآورند تا محصولاتشان را با توجه به علایق مشتریان، بهروزرسانی کنند.
ساخت اپلیکیشن موبایل همچنین باعث میشود تا در هزینهها نسبت به سایر تکنیکهای تبلیغاتی همچون بیلبورد و یا روزنامه نیز صرفهجویی شود و این امکان را برای افراد به وجود میآورد تا مستقیما به اپ مراجعه کرده و در کمترین زمان محصول مورد نظرشان را پیدا کنند. در نظر داشته باشید که برندهای بزرگ عمدتا دارای اپ موبایل هستند تا مشتریان آنها نام برند مورد نظر را فراموش نکنند.
دسترسی راحتتر
از موارد بسیار مهم برای افزایش فروش در کسب و کارهای مختلف، دسترسی راحتتر به خدمات و یا محصولات آنها است. بر این اساس، کاربران از طریق اپلیکیشن موبایل میتوانند در هر لحظه که به محصول و یا خدماتی نیاز دارند، مستقیما آن را از طریق اپ خریداری کنند.
تصور کنید مشتریان میخواهند محصولی را خریداری کنند، در چنین شرایطی وجود اپلیکیشن به کسب و کارها کمک میکند تا کاربر ضمن باز کردن برنامهی موبایل، در سریعترین حالت ممکن به محصول مورد نظر خود دسترسی پیدا کند؛ در مقابل اگر اپلیکیشن مورد نظر بر روی گوشی افراد نصب نشده باشد، ممکن است محصول مورد نظر افراد پس از سرچ در گوگل، از سایتهای دیگری خریداری شود. در نتیجه کسب و کار مورد نظر یک فرصت تراکنش را به آسانی از دست میدهد.
جذب مشتریان وفادار
در دسترس بودن، یکی از مهمترین عوامل برای جذب مشتریان است. در نظر داشته باشید که اگر اپلیکیشن کسب و کار مورد نظر در مارکتهایی همانند کافه بازار، گوگل پلی و … در دسترس عموم مردم قرار بگیرد، شانس اینکه افراد بیشتری در مورد محصول و یا خدمات برند مورد نظر اطلاعاتی دریافت کنند نیز بیشتر میشود که در نتیجه باعث افزایش بازدید و فروش محصولات خواهد شد.
همچنین ادغام اپلیکیشنها با رسانههای اجتماعی باعث میشود تا مخاطبان بسیار زیادی به صورت آنلاین یک کسب و کار را پیدا کرده و ضمن رضایت از آن، خدمات مورد نظر را به مشتریان جدید معرفی کنند. در نتیجه این کاربران به مشتری همیشگی یک برند تبدیل شده و با بهرهمندی از خدمات سطح بالا، تبدیل به مشتری وفادار میشوند.
فرآیند خرید راحت تر
عدهای از افراد ضمن بیاعتماد به بودن به وبسایتها، از خرید اینترنتی خودداری میکنند. این در حالی است که دسترسی قانونی به اپلیکیشن در گوگل پلی، بازار و یا جاهی دیگر، باعث میشود تا افراد بسیار زیادی آن را دانلود کرده و در نتیجه باعث افزایش اعتبار اپ مورد نظر شوند.
به همین دلیل بسیاری از متخصصان حوزه مارکتینگ و فروش معتقدند که اپلیکیشن به عنوان یکی از ضروریترین موارد برای هر کسب و کار شناخته میشود تا علاوه بر ایجاد فرایند خرید بسیار راحت برای مشتریان، امکان پیگیری خرید و خدمات نامحدود دیگری نیز برای آنان فراهم شود.
چگونه یک طراح اپلیکیشن موبایل انتخاب کنیم؟
روشهای بسیار زیادی برای طراحی اپلیکیشن موبایل در دسترس کسب و کارها قرار گرفته است که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
استخدام توسعه دهنده یا دولوپر اپلیکیشن
در صورتی که کسب و کارها دارای توسعه دهنده در تیم خود باشند، میتوانند به راحتی تمامی روند طراحی و راهاندازی یک وبسایت را به او واگذار کنند. از طرفی استخدام توسعهدهنده فریلنسر نیز این امکان را برای کسب و کارها به وجود میآورد تا از تمامی خدمات طراحی اپلیکیشن و راه اندازی آن، از راه دور بهرهمند شوند. در چنین شرایطی صاحبان کسب و کار میتوانند به راحتی بر روی تمامی مراحل کار فریلنسر نظارت داشته و ضمن در اختیار قرار دادن منابع به افراد دورکار، از خدمات زیادی برخوردار شوند.
همکاری با شرکتهای راه اندازی اپلیکیشن
از دیگر روشهای راهاندازی اپلیکیشن برای کسب و کارها، همکاری با شرکتهای طراحی کنندهی آن است. در نظر داشته باشید شرکتهای ارائه دهندهی خدمات در حوزهی طراحی اپلیکیشن، تمامی خدمات مربوط به اپ را شامل مشاوره، طراحی، خدمات گرافیکی، تست، بهینهسازی، کدنویسی و … را انجام میدهند. این در حالی است که همکاری با این شرکتها هزینهی بسیار بیشتری نسبت به سایر روشها برای کسب و کارها به همراه خواهد داشت. در نتیجه افراد و صاحبین مشاغل باید پیش از همکاری، بودجهی مورد نظر خود را ارزیابی کرده و در نهایت تصمیمگیری کنند.
یادگیری طرحی اپلیکیشن
یکی از کمهزینهترین روشهای طراحی اپ، یادگیری آن از طریق پلتفرمهای متفاوت برنامهنویسی است. افراد میتوانند به عنوان صاحبین کسب و کار و یا اعضای تیم آن، ضمن یادگیری برنامه نویسی اپلیکیشن، از بهترین روشهای اقتصادی برای طراحی و ساخت اپلیکیشن اندروید و آی او اس برخوردار شوند. البته در نظر داشته باشید که این روش نیازمند انرژی و زمان کافی است تا در نهایت به راحتی اپلیکیشن فروشگاهی مورد نظر راهاندازی شود.
سخن پایانی
ساخت اپلیکیشن فروشگاهی، یکی از مناسبترین فرصتها برای کسب و کارهای متفاوت است که موقعیتهای فروش و بازاریابی بسیار زیادی را در اختیار صاحبین مشاغل قرار میدهد. همچنین داشتن یک اپلیکیشن کاربردی باعث میشود تا افراد تجربهای خاص و کارآمد را در کسب و کارشان تجربه کنند که در نهایت میتواند منجر به فروش بیشتر آنها شود.
در نهایت اگر تا به امروز برای طراحی اپلیکیشن سایت خود اقدام نکردهاید، میتوانید با در نظر گرفتن بودجهی خود و با استفاده از روشهای گفته شده، از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفته و اپلیکیشنی زیبا و قدرتمند برای خود بسازید.