همکاری بلندمدت گوگل با TSMC برای تولید تراشههای Tensor از Pixel 10 تا Pixel 14!
گوگل قصد دارد تولید تراشههای اختصاصی خود را به شرکت تایوانی TSMC بسپارد. بر اساس گزارشی از DigiTimes، این شرکت در حال نهاییکردن یک توافق بلندمدت با TSMC برای ساخت پردازندههای سری Tensor است که در گوشیهای آینده Pixel 10 تا Pixel 14 به کار خواهند رفت.
پایان همکاری با سامسونگ و شروع دوره جدید با TSMC
تا کنون، گوگل برای تولید تراشههای Tensor به بنیاد سامسونگ (Samsung Foundry) متکی بوده است. از زمان معرفی نخستین تراشه Tensor، سامسونگ تولید آن را بر عهده داشت. اما با توجه به مشکلات سامسونگ در زمینه بازده تولید تراشه Exynos 2500، گوگل تصمیم گرفته مسیر تازهای را در پیش گیرد.
بر اساس توافق جدید، گوگل بین ۳ تا ۵ سال با TSMC همکاری خواهد کرد و از این پس تراشههای Tensor جدید از جمله Tensor G5 در Pixel 10 روی خطوط تولید فرآیند پیشرفته ۳ نانومتری N3E شرکت TSMC ساخته خواهند شد.
مزایای تراشههای جدید ساخت TSMC
Tensor G5 اولین تراشهای است که تحت این همکاری ساخته میشود و پیشرفت قابلتوجهی نسبت به Tensor G4 خواهد داشت که با فرآیند ۴ نانومتری سامسونگ تولید شده بود. از جمله بهبودهای مورد انتظار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عملکرد بهتر
- مصرف انرژی پایینتر
- کارایی حرارتی بالاتر
این پیشرفتها دقیقاً در همان حوزههایی است که پیشتر از تراشههای Tensor گوگل انتقاد شده بود.
طراحی داخلی و ویژگیهای Tensor G5
نام داخلی تراشه Tensor G5، «Laguna» است. این تراشه دارای ساختار مرسوم زیر خواهد بود:
- یک هسته قدرتمند Cortex-X4
- پنج هسته Cortex-A725 برای پردازشهای میانی
- دو هسته کممصرف Cortex-A520 برای وظایف سبک
تمرکز اصلی این تراشه همچنان بر روی واحد پردازش عصبی اختصاصی گوگل (TPU) است که بسیاری از قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند تایپ صوتی، پردازش تصویر و ترجمه دروندستگاهی را ممکن میسازد. هدف گوگل، اجرای این پردازشها روی خود دستگاه و بدون نیاز به اتصال به فضای ابری است.
تغییرات مهم در تأمینکنندگان قطعات
گوگل تنها شرکت تولیدکننده تراشه را تغییر نداده، بلکه بسیاری از اجزای کلیدی تراشه را نیز از تأمینکنندگان جدیدی تهیه کرده است:
- پردازنده تصویر (ISP): طراحی شده توسط گوگل
- کنترلر نمایشگر: ساخت VeriSilicon
- کدک ویدئو: تأمینشده توسط Chips&Media
- مودم شبکه: تولید شرکت MediaTek
این تغییرات نشاندهنده تلاش گوگل برای افزایش کنترل مستقیم بر سختافزار و فاصلهگیری تدریجی از اکوسیستم سامسونگ است.