دسترسی امن به هوش مصنوعی در واتساپ با فناوری پردازش خصوصی متا!

شرکت متا در حال توسعه یک فناوری نوین با نام «پردازش خصوصی» برای پیام‌رسان واتساپ است. این فناوری به کاربران این امکان را می‌دهد تا در فضایی کاملاً شخصی و امن به ابزارهای هوش مصنوعی گوناگون دسترسی پیدا کنند.

روز سه‌شنبه، این شرکت بزرگ فناوری که مقر آن در منلو پارک قرار دارد، برای نخستین بار جزئیاتی از این فناوری جدید و سازوکارهای آن برای تضمین امنیت داده‌ها و ایجاد شفافیت برای کاربران را به اشتراک گذاشت.

نکته قابل توجه در این میان، ادعای شرکت مبنی بر این است که پیام‌های به اشتراک گذاشته شده با هوش مصنوعی و پاسخ‌های تولید شده در این محیط مبتنی بر فضای ابری، به هیچ عنوان توسط شخص ثالث (حتی شرکت‌های متا و واتساپ) قابل دسترسی نخواهد بود و تنها کاربر و مخاطب او قادر به مشاهده این اطلاعات خواهند بود.

متا اعلام کرد کاربران واتساپ می‌توانند بدون نگرانی از حریم خصوصی، از قابلیت‌های هوش مصنوعی بهره‌مند شوند

این شرکت به تشریح دیدگاه خود در خصوص فناوری پردازش خصوصی و زیرساخت چند لایه‌ای که برای ایجاد این محیط امن به کار گرفته خواهد شد، پرداخت. این فناوری در حال حاضر در مراحل توسعه قرار دارد و شرکت اعلام کرده است که به زودی جزئیات بیشتری در مورد برخی از اجزای تشکیل‌دهنده آن را به منظور تسهیل تحقیقات مستقل در این زمینه منتشر خواهد کرد.

هدف اصلی از توسعه پردازش خصوصی، فراهم آوردن امکان تعامل کاربران با «متا هوش مصنوعی» و استفاده از قابلیت‌هایی نظیر خلاصه‌سازی چت‌های خوانده نشده و دریافت پیشنهادهای نوشتاری، بدون هیچ‌گونه نگرانی در مورد به خطر افتادن حریم خصوصی آن‌ها است.

این فناوری همچنین راهکاری برای حل مشکل شرکت متا در زمینه ادغام هوش مصنوعی در واتساپ بدون ایجاد دغدغه برای کاربران در مورد احتمال ذخیره‌سازی داده‌های آن‌ها توسط متا در سرورهای خود و نقض رمزگذاری سرتاسری پیام‌ها و سایر ویژگی‌های این پلتفرم محسوب می‌شود.

عرضه اپلیکیشن هوش مصنوعی متا با قابلیت پشتیبانی از گفتگوهای صوتی و فید اجتماعی

متا اعلام کرده است که فناوری پردازش خصوصی را بر پایه زیرساخت «محیط اجرای مورد اعتماد» (Trusted Execution Environment – TEE) بنا نهاده است. TEE بخش امنی از فضای ابری است که داده‌ها را بدون آشکار ساختن آن‌ها برای سایرین پردازش می‌کند. به عنوان مثال، اگر کاربری درخواستی را برای خلاصه‌سازی پیام‌های یک گروه به هوش مصنوعی ارسال کند، تنها دستگاه خود کاربر و محیط پردازش امن قادر به دسترسی به این داده‌ها خواهند بود. علاوه بر این، پس از انجام فرآیند خلاصه‌سازی، اطلاعات مربوطه به طور کامل از سرورها حذف خواهند شد.

در خصوص جزئیات فنی، متا اظهار داشته است که پردازش خصوصی از تکنیک‌های پیشرفته رمزنگاری نظیر «HTTP غیرقابل ردیابی» (Oblivious HTTP) و «اثبات از راه دور» (Remote Attestation) به منظور تضمین حفظ حریم خصوصی هویت و داده‌های کاربران بهره می‌گیرد. هر درخواست ارسالی از طریق رله‌های شخص ثالث مسیریابی شده و با استفاده از دفتر کل‌های عمومی مورد تأیید قرار می‌گیرد تا اطمینان حاصل شود که تنها از کدهای تأیید شده استفاده می‌گردد.

به گفته این شرکت، این فرآیند پردازش محرمانه به این معناست که نه شرکت متا و نه پیام‌رسان واتساپ، در هیچ مرحله‌ای (چه در حین انتقال داده‌ها به محیط پردازش خصوصی و چه در زمان پردازش آن‌ها) قادر به دسترسی به داده‌های وارد شده به محیط ابری نخواهند بود.

متا همچنین سازوکارهای تضمینی قابل اجرایی را به این سیستم افزوده است تا در صورت هرگونه تلاش برای ایجاد تغییر در آن، سیستم به طور خودکار دچار نقص عملکرد شود. علاوه بر این، شرکت در نظر دارد به کاربران و محققان امنیتی اجازه دهد تا محیط امن را مورد ممیزی قرار داده و صحت تضمین‌های ارائه شده را بررسی نمایند.

با این حال، این تدابیر محافظتی تنها امنیت در برابر مشکلات احتمالی ناشی از عوامل داخلی را تضمین می‌کنند. متا اعلام کرده است که لایه‌های امنیتی مضاعفی را برای مقابله با تهدیدات خارجی نیز ایجاد کرده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، مهاجمان سایبری قادر نخواهند بود بدون به خطر انداختن کل سیستم، کاربران منفرد را هدف قرار دهند. علاوه بر این، از آنجایی که داده‌ها تنها به صورت موقت بر روی سرورها ذخیره می‌شوند، حتی در صورت موفقیت مهاجمان در انجام یک حمله سراسری به سرورها، آن‌ها قادر به بازیابی داده‌های قدیمی نخواهند بود.

متا اعلام کرده است که در هفته‌های آتی، جزئیات بیشتری از این فناوری، شامل مقالات فنی و توسعه برنامه جایزه برای یافتن آسیب‌پذیری‌ها (باگ بانتی) را منتشر خواهد کرد. در حالی که قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نظیر خلاصه‌سازی پیام‌ها در زمره اولین ویژگی‌های ارائه شده توسط پردازش خصوصی خواهند بود، این شرکت در نظر دارد موارد استفاده متعدد دیگری را نیز در آینده به آن اضافه کند.

0/5 (0 نظر)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.