کاشت تراشه مغزی نورالینک در سومین بیمار هم موفقیت‌آمیز بود!

نورالینک ایلان ماسک به پیشرفت مهم دیگری در پروژه خود دست یافته است. این شرکت با موفقیت رابط مغز و کامپیوتر (BCI) خود را در سومین بیمار انسانی کاشته است.

ایلان ماسک این خبر را در جریان یک رویداد در لاس وگاس اعلام کرد. او همچنین گفت که این شرکت قصد دارد در سال ۲۰۲۵ بین ۲۰ تا ۳۰ کاشت دیگر انجام دهد. ماسک در این باره گفت: «ما اکنون سه انسان داریم که ایمپلنت نورالینک در آن‌ها کاشته شده و همه چیز به خوبی پیش می‌رود.»

برای کسانی که با این فناوری آشنا نیستند، دستگاه نورالینک تقریباً به اندازه یک سکه است و طی یک عمل جراحی در جمجمه بیمار قرار می‌گیرد. سیم‌های بسیار نازکی از این دستگاه به داخل مغز فرستاده می‌شوند تا یک رابط مغز و کامپیوتر یکپارچه ایجاد کنند.

به گفته شرکت، این ایمپلنت از نظر ظاهری کاملاً نامرئی است. هدف از طراحی این دستگاه، فراهم کردن امکان کنترل کامپیوترها یا دستگاه‌های موبایل تنها با استفاده از فکر برای کاربران است.

این فناوری به ویژه برای کمک به افراد دارای معلولیت و افزایش استقلال و دسترسی آن‌ها طراحی شده است. در صورت موفقیت، این فناوری می‌تواند به طور خاص برای بیمارانی که با مشکلاتی مانند فلج و ALS دست و پنجه نرم می‌کنند، بسیار مفید باشد.

اولین کاشت تراشه مغزی نورالینک در ژانویه ۲۰۲۴ انجام شد. از آن زمان، نورالینک گزارش داده است که دستگاه‌های خود را با افزایش تعداد الکترودها، بهبود پهنای باند و افزایش عمر باتری ارتقا داده است. اولین بیماری که این تراشه در او کاشته شد، نولند آرباو نام داشت. او با استفاده از این دستگاه و تنها با افکار خود، به مرور اینترنت، ارسال پست در شبکه‌های اجتماعی و انجام بازی‌های ویدیویی پرداخت.

آرباو که پیش از این برای استفاده از تبلت به یک وسیله دهانی متکی بود، اعلام کرد که این دستگاه به طور چشمگیری استقلال او را افزایش داده و وابستگی‌اش به مراقبان را کاهش داده است.

در حال حاضر، شرکت نورالینک هیچ اطلاعاتی در مورد هویت بیمار سوم منتشر نکرده است. این شرکت در حال حاضر به عنوان بخشی از آزمایش‌های انسانی خود، بر کاشت این تراشه در تعداد بیشتری از بیماران تمرکز دارد. ایلان ماسک قصد دارد در صورت موفقیت‌آمیز بودن این آزمایش‌ها، فناوری نورالینک را برای طیف وسیع‌تری از مردم در دسترس قرار دهد و راه را برای پیشرفت در زمینه تعامل انسان و کامپیوتر و همچنین بهبود دسترسی برای افراد دارای معلولیت هموار کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.