انواع دوربین مدار بسته خانگی کدامند؟

دوربین‌های مداربسته از جمله تجهیزات پرکاربرد و مفید برای تأمین امنیت و نظارت بر محیط‌های مختلف مسکونی و کاری هستند که در انواع مختلف با قابلیت‌های گوناگون طراحی، تولید و عرضه می‌شوند. از آن جایی که مدل‌های متنوعی از این تجهیزات امنیتی در بازار موجود بوده، گاهاً مشتریان برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته متناسب با نیاز خود با چالش مواجه می‌شوند. اگر قصد خرید دوربین مداربسته را دارید، از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با شناخت انواع دوربین مدار بسته خانگی، بتوانید بهترین و باکیفیت‌ترین مدل را متناسب با نیاز خود خریداری نمایید.

انواع دوربین مدار بسته خانگی

تأمین امنیت خانه و محل زندگی یکی از دغدغه‌های اصلی افراد به حساب می‌آید. دوربین‌های مدار بسته خانگی ابزاری کاربردی برای نظارت و حفاظت از محل زندگی محسوب می‌شوند که در افزایش ایمنی نقش به‌سزایی ایفا می‌کنند؛ اما انواع متنوعی از این تجهیزات در بازار موجود است که هر یک از آن‌ها از ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود برخوردار هستند. در ادامه، با دوربین‌های مداربسته‌ای که برای حفظ امنیت منزل مناسب‌اند، آشنا خواهیم شد:

۱. دوربین‌های مداربسته ثابت (Fixed Cameras)

یکی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین مدل‌های دوربین‌های مدار بسته، مدل ثابت است. این دسته از دوربین‌ها را به طور دائمی در یک نقطه نصب خواهند کرد و زاویه دید مشخصی دارند. از جمله مزیت‌های این دوربین‌ها می‌توان به فرایند نصب ساده، مناسب برای نظارت بر نقاط خاص و دوام بالای آن‌ها اشاره داشت. البته، عدم توانایی در تغییر زاویه و نیاز به تعداد بیشتری از دوربین‌ها برای پوشش کامل محیط از ایرادات این نوع از دوربین‌ها به شمار می‌روند.

۲. دوربین مدار بسته گردان (PTZ Cameras)

دوربین‌های PTZ (Pan-Tilt-Zoom) یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته خانگی هستند که نسبت به مدل ثابت، قابلیت‌های پیشرفته‌تری دارند. این دسته از دوربین‌های مدار بسته از قابلیت چرخش افقی، عمودی و زوم برخوردارند و به همین علت می‌توان از آن‌ها برای نظارت بر مناطق با مساحت گسترده‌تر و تغییر زاویه دید بهره برد. قابلیت زوم برای مشاهده جزئیات، پوشش مناطق گسترده تنها با کمک یک دوربین و امکان کنترل زاویه دید به طور خودکار و دستی از جمله مزیت‌های این دوربین‌ها به شمار می‌روند. از طرفی، دوربین‌های مداربسته گردان هزینه بالاتری نسبت به دوربین‌های ثابت دارند و برای عملکرد بهتر به اپراتور یا تنظیمات خودکار نیاز خواهند داشت.

تصویر دوربین مدار بسته خانگی

۳. دوربین مدار بسته بی‌سیم (Wireless Cameras)

دوربین‌های بی‌سیم با کمک اتصال وای فای کار کرده و برای ثبت و ضبط تصاویر نیازی به کابل‌کشی نخواهند داشت. نصب سریع و آسان، انعطاف‌پذیری در جابه‌جایی و همچنین قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند و مشاهده تصاویر به صورت آنلاین از جمله مواردی هستند که منجر شده‌اند تا این دوربین محبوبیت زیادی پیدا کند. در مقابل، وابستگی به شبکه وای فای و احتمال تداخل سیگنال با کاهش کیفیت تصویر از جمله معایب این دوربین‌هاست. همچنین، دوربین‌های بی‌سیم برای کارکرد به منبع تغذیه باتری یا برق نیاز خواهند داشت.

۴. دوربین مدار بسته سیم‌دار (Wired Cameras)

یکی دیگر از انواع دوربین مدار بسته خانگی، دوربین‌های سیم‌دار هستند که با استفاده از کابل به دستگاه ضبط و منبع تغذیه متصل خواهند شد. از جمله مزیت‌های این مدل از دوربین‌های مدار بسته می‌توانیم به کیفیت تصویر پایدار بدون تداخل، مناسب برای استفاده طولانی‌مدت و امنیت بالاتر در مقابل هک شدن اشاره داشته باشیم. با این حال، فرایند نصب پیچیده‌تر و محدودیت در جابه‌جایی می‌تواند از معایب دوربین‌های سیم‌دار به شمار رود.

۵. دوربین مدار بسته داخلی (Indoor Cameras)

این دسته از دوربین‌ها با هدف نصب در محیط داخلی منزل طراحی شده‌اند؛ به همین علت معمولاً طراحی شیک‌تری دارند و می‌توانند با دکوراسیون داخلی هماهنگ شوند. فرایند نصب این دوربین‌ها نیز بسیار ساده است؛ اما در نظر داشته باشید که در برابر شرایط محیطی خارجی مقاومت خوبی از خود نشان نمی‌دهند و به همین علت برای استفاده در محیط خارجی گزینه مناسبی نیستند.

۶. دوربین مدار بسته خارجی (Outdoor Cameras)

اگر دنبال دوربینی می‌گردید که برای نظارت فضای باز مناسب باشد و در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف مقاومت خوبی از خود نشان دهد، باید سراغ دوربین‌های Outdoor بروید. این دسته از دوربین‌ها در برابر گردوغبار نیز مقاوم بوده و ضد آب نیز هستند. در نظر داشته باشید که فرایند نصب دوربین‌های خارجی نسبت به مدل‌های داخلی کمی پیچیده‌تر است و قیمت بالاتری هم دارند.

۷. دوربین مدار بسته دید در شب (Night Vision Cameras)

یکی دیگر از انواع دوربین مدار بسته خانگی که امکان ثبت تصاویر در تاریکی کامل و محیط‌های کم ‌نور را فراهم می‌سازد، دوربین دید در شب است که از فناوری مادون قرمز بهره می‌برد. بنابراین، اگر دنبال دوربینی برای امنیت ۲۴ ساعته هستید، دوربین‌های دید در شب می‌توانند انتخاب بسیار خوبی برای شما باشند. البته، قیمت دوربین مداربسته دید در شب نسبت به مدل‌های ساده‌تر بالاتر است.

دوربین مدار بسته خانگی در حال نصب

۸. دوربین مدار بسته هوشمند (Smart Cameras)

دوربین‌های هوشمند یکی از محبوب‌ترین تجهیزات امنیتی به حساب می‌آیند که از قابلیت اتصال به اینترنت و کنترل از راه دور مجهز هستند. ناگفته نماند که این دوربین‌ها به طور معمول از دستیارهای صوتی نظیر الکسا (Alexa) یا گوگل اسیستنت (google assistant) نیز پشتیبانی می‌کنند. قابلیت ارسال هشدار به گوشی هوشمند، ویژگی‌های پیشرفته‌ای نظیر تشخیص حرکت و شناسایی چهره و… از جمله مزیت‌های دوربین‌های مدار بسته هوشمند هستند.

۹. دوربین مدار بسته مخفی (Hidden Cameras)

همان‌طور که از نام این دسته از دوربین‌ها پیداست، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توان آن‌ها را در اشیاء مختلف مخفی نمود؛ به طوری که به سختی قابل تشخیص باشند. البته، مسائل قانونی و اخلاقی برای نصب این دوربین باید مد نظر قرار گیرند.

نکات انتخاب دوربین مدار بسته برای منزل

اکنون که با انواع دوربین مدار بسته خانگی آشنا شدیم، در این بخش به بررسی نکاتی می‌پردازیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید بهترین دوربین را متناسب با نیاز خود خریداری نمایید. این نکات عبارت‌اند از:

  • توجه به نیازها و اهداف خرید: هدف اصلی شما از خرید و نصب دوربین مدار بسته در منزل چیست؟ آیا می‌خواهید روی کل محیط نظارت داشته باشید یا این که قصد شما تمرکز روی نقاط خاصی از منزل است؟
  • بودجه: قیمت مدل‌های مختلف دوربین مداربسته و هزینه نصب آن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد؛ از این جهت باید پیش از خرید بودجه خود را متناسب با نیازتان مشخص کنید.
  • کیفیت تصویر: رزولوشن دوربین یکی از عوامل تأثیرگذار در کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین است؛ به طور معمول دوربین‌هایی که باکیفیت‌تر هستند، قیمت بالاتری خواهند داشت.
  • قابلیت‌های دوربین مدار بسته: هر یک از انواع دوربین مدار بسته خانگی دارای ویژگی‌های خاصی هستند. برخی از مدل‌ها ویژگی‌هایی نظیر تشخیص حرکت، ضبط صدا و یا امکان اتصال به گوشی هوشمند دارند و می‌توانند امنیت محیط را بهتر تضمین کنند.
  • محیط نصب دوربین مدار بسته: بر اساس محل نصب دوربین مدار بسته که می‌تواند در فضای داخلی یا خارجی باشد، بهترین مدل را انتخاب نمایید.

دوربین مدار بسته خانگی

دوربین‌های مدار بسته خانگی از جمله ابزارهای بسیار مهم و موثر برای افزایش امنیت و آرامش خاطر به حساب می‌آیند. هر یک از انواع دوربین مدار بسته خانگی از ویژگی‌های مخصوص به خود برخوردار هستند؛ با در نظر داشتن انواع مدل‌ها و ویژگی‌های متنوع آن‌ها، می‌توانید دوربینی را انتخاب کنید که بتواند پاسخگوی نیازها و شرایط شما باشد. علاوه بر این، توصیه می‌شود که برای خرید دوربین مدار بسته سراغ یک فروشگاه معتبر بروید. در آخر، مشورت با یک کارشناس برای انتخاب بهترین دوربین مداربسته می‌تواند به شما کمک شایانی نماید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.