جهش اپل به سوی ارزش بازار ۴ تریلیون دلاری با تکیه بر هوش مصنوعی!
اپل با استقبال سرمایهگذاران از پیشرفتهایش در زمینه هوش مصنوعی و امید به رونق دوباره فروش آیفون، به ارزش بازار خیرهکننده ۴ تریلیون دلار نزدیک میشود.
این شرکت با جهشی حدوداً ۱۶ درصدی در ارزش سهام خود از اوایل نوامبر، توانسته حدود ۵۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار خود اضافه کند و در رقابت با انویدیا و مایکروسافت برای رسیدن به این نقطه عطف تاریخی، از آنها پیشی بگیرد.
به گفته تام فورته، تحلیلگر گروه ماکسیم، این افزایش قیمت سهام اپل، بازتاب “اشتیاق سرمایهگذاران به هوش مصنوعی و انتظار آنها برای ایجاد یک چرخه فوقالعاده از ارتقاء آیفون” است. اپل با ارزش تقریبی ۳.۸۵ تریلیون دلار، از مجموع ارزش بازارهای سهام اصلی آلمان و سوئیس نیز بیشتر است.
این شرکت مستقر در سیلیکون ولی که همواره با چرخههای فروش قوی آیفون به موفقیت رسیده، اولین شرکت آمریکایی بود که به نقاط عطف تریلیون دلاری قبلی دست یافت.
در سالهای اخیر، اپل به دلیل تأخیر در ارائه استراتژی مشخص در زمینه هوش مصنوعی مورد انتقاد قرار گرفته بود، در حالی که رقبایی مانند مایکروسافت، آلفابت، آمازون و متا پلتفرمها در این عرصه پیشتاز شده بودند. برای مقایسه، سهام انویدیا، که از پیشتازان عرصه هوش مصنوعی است، در دو سال گذشته بیش از ۸۰۰ درصد رشد داشته، در حالی که سهام اپل در همین مدت تقریباً دو برابر شده است.
به گزارش منبع این خبر، اپل در اوایل دسامبر، پس از اعلام برنامههای خود در ماه ژوئن برای ادغام فناوری هوش مصنوعی مولد در محصولاتش، شروع به ادغام ChatGPT از OpenAI در دستگاههای خود کرد.
این شرکت پیشبینی میکند که درآمد کلی آن در سه ماهه اول مالی خود، رشدی “تک رقمی پایین تا متوسط” داشته باشد که پیشبینی متوسطی برای فصل خرید تعطیلات محسوب میشود و سوالاتی را در مورد میزان استقبال از سری آیفون ۱۶ مطرح کرده است. با این حال، دادههای LSEG نشان میدهد که تحلیلگران انتظار دارند درآمد حاصل از فروش آیفون در سال ۲۰۲۵ بهبود یابد.
اریک وودرینگ، تحلیلگر مورگان استنلی، در یادداشتی، با تأکید بر اینکه اپل “انتخاب برتر” این شرکت برای سال ۲۰۲۵ است، گفت: “اگرچه تقاضای کوتاهمدت برای آیفون همچنان کم است، اما این موضوع ناشی از ویژگیهای محدود هوش اپل و دسترسی جغرافیایی محدود آن است. با گسترش این دو عامل، تقاضا برای آیفون بهبود خواهد یافت.”
افزایش اخیر قیمت سهام، نسبت قیمت به درآمد اپل را بر اساس دادههای LSEG به بالاترین سطح تقریباً سه ساله یعنی ۳۳.۵ رسانده است، در حالی که این نسبت برای مایکروسافت ۳۱.۳ و برای انویدیا ۳۱.۷ است.
برکشایر هاتاویِ وارن بافت، که سهام اپل بزرگترین دارایی آن محسوب میشود، در سال جاری بخشی از سهام اپل را به دلیل نگرانی از ارزشگذاری بیش از حد سهام، فروخته است.
اریک کلارک، مدیر پورتفوی صندوق برندهای پویا رشنال که سهام اپل را در اختیار دارد، معتقد است: “من فکر میکنم که سهام اپل در سه سال آینده به اندازه امروز گران به نظر نخواهد رسید.”
اپل همچنین با خطر تعرفههای تلافیجویانه از سوی چین در صورت اجرای وعدههای دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، مبنی بر وضع تعرفه حداقل ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین روبرو است. با این حال، وودرینگ پیشبینی میکند که “احتمالاً اپل معافیتهایی برای محصولاتی مانند آیفون، مک و آیپد، مشابه دور اول تعرفههای چین در سال ۲۰۱۸، دریافت خواهد کرد.”
سهام اپل در بحبوحه فروش گسترده در وال استریت در روز چهارشنبه و پس از پیشبینی فدرال رزرو مبنی بر کاهش سرعت کاهش نرخ بهره در سال آینده، کاهش یافت. با این وجود، سرمایهگذاران انتظار دارند روند کلی تسهیل سیاستهای پولی از بازارهای سهام در سال آینده حمایت کند.
سام استوال، استراتژیست ارشد سرمایهگذاری در CFRA Research، اظهار داشت: “فناوری به دلیل رشد سودآوری، توسط سرمایهگذاران به عنوان نوع جدیدی از بخش دفاعی در نظر گرفته میشود.” وی افزود که اقدام فدرال رزرو “میتواند تأثیر بیشتری بر سایر بخشهای چرخهای مانند کالاهای مصرفی اختیاری و مالی داشته باشد و تأثیر کمتری بر فناوری خواهد داشت.”
آدام ساران، مدیرعامل شرکت 50 Park Investments، در پایان گفت: “نزدیک شدن اپل به ارزش بازار ۴ تریلیون دلار، گواهی بر سلطه پایدار آن در بخش فناوری است. این نقطه عطف، موقعیت اپل را به عنوان یک رهبر بازار و نوآور تقویت میکند.”