تلسکوپ فضایی جیمز وب سیاره چهارم در سیاره‌ Kepler-51 را کشف کرد

مطالعه‌ای جدید که در The Astronomical Journal منتشر شده، از کشف یک سیاره چهارم در سیستم سیاره‌ای Kepler-51 خبر داده است؛ سیستمی که پیش‌تر به دلیل میزبانی از سه سیاره با چگالی فوق‌العاده پایین یا به اصطلاح “ابرپف” شناخته شده بود.

این کشف توسط تیمی از محققان به رهبری دکتر جسیکا لیبی-رابرتس، پژوهشگر پسادکتری در مرکز سیارات فراخورشیدی و جهان‌های قابل سکونت دانشگاه پن‌استیت، و دکتر کنیتو ماسودا، استاد علوم زمین و فضا در دانشگاه اوزاکا، انجام شده است.

این یافته نشان می‌دهد که تأثیر گرانشی سیاره جدید، که به نام Kepler-51e نام‌گذاری شده، توضیحی برای تغییرات غیرمنتظره در زمان‌بندی عبور سیارات شناخته‌شده این سیستم ارائه می‌دهد.

یافته‌های غیرمنتظره در مشاهدات

به گزارش Phys.org، محققان در ابتدا با هدف مطالعه سیاره Kepler-51d از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) استفاده کردند، اما مشاهده کردند که عبور این سیاره دو ساعت زودتر از پیش‌بینی‌ها رخ داده است.

این انحراف قابل‌توجه باعث شد که تیم، داده‌های تلسکوپ‌های Kepler و TESS ناسا، تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه‌های زمینی مانند Apache Point Observatory (APO) و Palomar Observatory را مورد تحلیل بیشتر قرار دهند. طبق گزارش‌ها، تنها یک مدل چهار سیاره‌ای توانست این تغییرات در زمان‌بندی عبور را توضیح دهد.

بررسی سیستم Kepler-51

به نظر می‌رسد که Kepler-51e از نظر جرم با سیارات دیگر این سیستم مشابه باشد و در مداری تقریباً دایره‌ای با دوره تناوب ۲۶۴ روزه حرکت کند. با این حال، طبقه‌بندی آن به‌عنوان یک ابرپف همچنان نامشخص است، زیرا داده‌های عبور کافی برای محاسبه شعاع و چگالی آن وجود ندارد.

سه سیاره داخلی این سیستم همچنان به دلیل چگالی بسیار پایین خود توجه دانشمندان را به خود جلب کرده‌اند. تیم تحقیقاتی همچنین اعلام کرد که در نظر گرفتن سیاره چهارم، تخمین‌های قبلی از جرم سیارات داخلی را تغییر می‌دهد و مقادیر آنها را کمی افزایش می‌دهد، اما همچنان آنها را در دسته ابرپف‌ها نگه می‌دارد.

پیامدهای آینده این مطالعه

دکتر لیبی-رابرتس در بیانیه‌ای اشاره کرد که مدار Kepler-51e، که در نزدیکی منطقه قابل سکونت این سیستم قرار دارد، احتمال وجود سیارات بیشتری یا تعاملات گرانشی پیچیده را مطرح می‌کند.

ادامه مشاهدات ممکن است سیارات دورتری از ستاره را آشکار کند و به جستجوی جهان‌های بالقوه قابل سکونت کمک کند. محققان همچنین در حال بررسی داده‌های JWST برای مطالعه ترکیب جو Kepler-51d هستند که می‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد مکانیزم‌های تشکیل چنین سیارات غیرمعمولی ارائه دهد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.