تلسکوپ فضایی رومن ناسا، به دنبال سیارات دوردست!

دانشمندان ناسا یک گام بزرگ به سوی کشف سیارات فراخورشیدی برداشته‌اند. آن‌ها موفق شدند یک ابزار بسیار حساس به نام تاج‌نگار را به تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن اضافه کنند. این ابزار به تلسکوپ اجازه می‌دهد تا نور شدید ستاره‌ها را مسدود کند و سیارات کم‌نور اطراف آن‌ها را مشاهده کند.

تلسکوپ رومن که قرار است در سال ۲۰۲۷ به فضا پرتاب شود، به دنبال یافتن سیاراتی شبیه به زمین در منظومه‌های شمسی دیگر است. با استفاده از تاج‌نگار، دانشمندان می‌توانند سیاراتی را پیدا کنند که تا ۱۰۰ میلیون بار کم‌نورتر از ستاره‌هایشان هستند.

چرا این مهم است؟

تاکنون، بیشتر سیارات فراخورشیدی با روشی به نام “گذر” کشف شده‌اند. در این روش، دانشمندان به دنبال کاهش نور یک ستاره هنگام عبور سیاره از مقابل آن هستند. اما این روش محدودیت‌های زیادی دارد. تاج‌نگار رومن به دانشمندان اجازه می‌دهد تا سیارات را به طور مستقیم مشاهده کنند، حتی اگر مدار آن‌ها به گونه‌ای نباشد که از مقابل ستاره عبور کنند.

تاج‌نگار چگونه کار می‌کند؟

تاج‌نگار رومن یک سیستم پیچیده از آینه‌ها، منشورها و ماسک‌ها است که با همکاری هم نور ستاره را مسدود می‌کنند. این کار مانند این است که بخواهیم یک حشره کوچک را در کنار یک چراغ قوه بسیار روشن ببینیم. تاج‌نگار نور چراغ قوه را مسدود می‌کند تا بتوانیم حشره را واضح‌تر ببینیم.

آینده اکتشافات فضایی

تلسکوپ رومن یک ابزار قدرتمند برای مطالعه کیهان است. این تلسکوپ نه تنها به ما کمک می‌کند تا سیارات فراخورشیدی را پیدا کنیم، بلکه به ما در درک بهتر انرژی تاریک و ماده تاریک نیز کمک خواهد کرد. با پرتاب این تلسکوپ، ما یک گام بزرگ به سوی کشف اسرار کیهان برداشته‌ایم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.