دانشمندان هندی سیاره جدیدی کشف کردند

تیمی بین‌المللی از دانشمندان به همراه آزمایشگاه تحقیقات فیزیکی (PRL) در احمدآباد، یک سیاره فراخورشیدی جدید کشف کرده‌اند. این سیاره TOI-6651b نام دارد و با استفاده از طیف‌سنج PARAS-2 کشف شده است. این ابزار دقیق بر روی تلسکوپ 2.5 متری PRL در کوه ابو در راجستان نصب شده است.

سیاره فراخورشیدی تازه کشف شده پنج برابر بزرگتر و 60 برابر سنگین‌تر از زمین است. این سیاره از نوع زیر-زحل است و در فاصله 690 سال نوری از خورشید قرار دارد. سیارات زیر-زحل در فاصله بین نپتون و زحل قرار دارند. TOI-6651b اکنون به لیست این سیارات اضافه شده است و تنها چهارمین سیاره فراخورشیدی است که در “بیابان نپتونی” نادر یافت شده است. بیابان نپتونی منطقه‌ای نزدیک به ستارگان است که به ندرت سیاراتی به اندازه نپتون در آن دیده می‌شود.

TOI-6651b نیز در مدت 5 روز به دور یک ستاره شبیه به خورشید می‌چرخد. این سیاره در معرض تابش شدید قرار دارد که می‌تواند جو گازی آن را از بین ببرد و احتمالاً هسته‌ای سنگی باقی بگذارد. تقریباً 87 درصد از هسته این سیاره از فلزاتی مانند آهن تشکیل شده است و لایه بیرونی آن از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است. دمای آن به حدود 1200 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، بنابراین TOI-6651b قابل سکونت نیست.

سانجی بالیوال، نویسنده اصلی و محقق PRL گفت: “TOI-6651b در لبه بیابان نپتونی قرار داشت، که برای درک عوامل شکل‌دهنده مرزهای این بیابان بسیار مهم است.” او در مورد طیف‌سنج PARAS-2 گفت: “رزولوشن بالای آن امکان تشخیص این سیاره زیر-زحل را فراهم کرد که با نسل قبلی آن امکان‌پذیر نبود.”

این کشف اکنون در مجله نجوم و اخترفیزیک منتشر شده است که به درک تکامل سیارات در محیط‌های شدید کمک می‌کند و سرنخ‌هایی در مورد نقش نیروهای جزر و مد در شکل‌دهی ساختار سیاره‌ای ارائه می‌دهد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.