فرق فلش های USB 3.0 و 3.1 و 3.2 چیست؟
در دنیای امروز که حجم اطلاعات روزبهروز در حال افزایش است، نیاز به ابزارهای ذخیرهسازی سریع و کارآمد بیش از پیش احساس میشود. یکی از ابزارهای محبوب برای انتقال اطلاعات، فلشهای USB هستند که در نسخههای مختلفی همچون 3.0 ، 3.1 و 3.2 عرضه شده و هر کدام مزایا و تفاوتهای خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی و مقایسه این نسخهها میپردازیم تا بهتر بتوانیم به سوال ” فرق USB 3.0 ، 3.1 و 3.2 چیست؟” پاسخ دهیم.
مروری سریع بر فرق USB 3.0 ، 3.1 و 3.2
فرق USB 3.0 ، 3.1 و 3.2 در جزئیات فنی و سرعت انتقال دادههاست.USB 3.0 که در سال 2008 معرفی شد، با سرعت انتقال دادهای معادل با 5 گیگابیت بر ثانیه، انقلابی در انتقال داده به وجود آورد! این سرعت باعث شد USB 3.0 برای کارهایی مانند انتقال فایلهای حجیم، ویرایش ویدیو و حتی بازیهای رایانهای بسیار مناسب باشد. پنج سال بعد یعنی در 2013، USB 3.1 با دو نسخه مختلف وارد بازار شد: نسخهی USB 3.1 نسل ۱، با سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه و نسخهی USB 3.1 نسل ۲ آن با سرعت انتقال داده ۱۰ گیگابیت بر ثانیه. USB 3.2 نیز که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، نسلهای مختلفی دارد؛ از جمله USB 3.2 نسل 1×1 با سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه که همان USB 3.1 نسل ۱ است و نسخههای جدیدتر با سرعتهای ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و حتی ۲۰ گیگابیت بر ثانیه!
USB-IF چه سازمانی است؟
قبل از اینکه بخواهیم فرق USB 3.0 ، 3.1 و 3.2 را بررسی کنیم، باید بدانیم که USB-IF یا “USB Implementers Forum” چه سازمانی است. این نهاد مسئول اصلی مدیریت و نظارت بر استانداردهای USB است. USB-IF نه تنها استانداردهای USB را تعیین میکند، بلکه مسئول نامگذاری و تأیید کابلها و دستگاههای USB هم هست.
پورت USB 3.0
برای درک بهتر تفاوتها، ابتدا بیایید با USB 3.0 آشنا شویم. این نسخه از USB در سال ۲۰۰۸ معرفی شد و مهمترین ویژگی آن امکان انتقال اطلاعات با سرعت 5 گیگابیت بر ثانیه با استفاده از پروتکل “SuperSpeed” میباشد. این افزایش سرعت نسبت به نسخه قبلی یعنی USB 2.0، به خصوص برای انتقال فایلهای حجیم بسیار مفید است. یکی دیگر از ویژگیهای مهم USB 3.0، استفاده از فناوری Full-Duplex میباشد که امکان انتقال دادهها را در دو جهت و به طور همزمان فراهم میکند؛ از طرفی نیز با توجه به اینکه جمعا از ۹ پین و سیم در بخش اتصال فیزیکی خود بهره میبرد، سازگاری کاملی با چهار پین و سیم USB 2 هم دارد. نکته دیگری که باید بدانید این است که پورتهای USB 3.0 معمولاً با رنگ آبی مشخص میشوند و کنار آنها “SS” که مخفف “SuperSpeed” است، درج شده؛ این علامت به شما نشان میدهد که دستگاه از قابلیتهای پیشرفته USB 3.0 بهره میبرد.
USB 3.1
USB 3.1 نسبت به نسخههای قبلی پیشرفتهای قابلتوجهی داشت و برای بهبود مدیریت دادهها، نسخههای فرعی مختلفی نیز برای آن معرفی شد. این استاندارد برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد و دو نسل مجزا دارد: USB 3.1 نسل ۱ با سرعتی مشابه USB 3.0 یعنی ۵ گیگابیت بر ثانیه و نسخه دوم یعنی USB 3.1 نسل ۲ با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه! این افزایش دو برابری سرعت نسبت به نسخه قبلی، انتقال دادهها را بسیار سریعتر نموده است.
حالا بیایید کمی دقیقتر USB 3.1 نسل 2 را بررسی کنیم:
یکی از ویژگیهای کلیدی USB 3.1 نسل ۲، پروتکل جدیدی به نام SuperSpeedPlus یا به اختصار +SS است که به پورتها امکان میدهد به حداکثر سرعت انتقال داده یعنی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه برسند و در عین حال سازگاری خود را با نسلهای قبلی USB حفظ کنند. به همین دلیل است که دستگاههای قدیمیتر، همچنان با USB 3.1 نسل ۲ سازگار هستند؛ هرچند با سرعت پایینتر! توجه داشته باشید که برای شناسایی بهتر توسط کاربران، پورتهای USB 3.1 Gen 2 نیز با رنگ آبی به بازار عرضه میشوند.
پس تفاوت اصلی و مهم بین USB 3.1 نسل ۱ و USB 3.1 نسل ۲ در سرعت انتقال دادههاست. نسل اول از سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند، در حالی که در نسل دوم این سرعت به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه میرسد.
USB 3.2
USB 3.2 جدیدترین استاندارد در این خانواده است که در سپتامبر ۲۰۱۷ معرفی شد. در این نسخه، سازمان USB-IF تصمیم گرفت که تغییرات گستردهتری اعمال کند و به همین دلیل، USB 3.2 شامل چندین نسل مختلف با ویژگیهایی متمایز میباشد.
این استاندارد شامل چهار نسل است که عبارتاند از:
USB 3.2 Gen 1×1: این نسل در واقع همان USB 3.1 نسل ۱ است که سرعت انتقال داده ۵ گیگابیت بر ثانیه را ارائه میدهد.
USB 3.2 Gen 2×1: نسل بعدی که سرعت انتقال داده تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را فراهم میکند..
USB 3.2 Gen 1×2: این نسل با استفاده از دو خط داده، سرعتی معادل ۱۰ گیگابیت بر ثانیه دارد اما از دو مسیر برای انتقال داده استفاده میکند
USB 3.2 Gen 2×2: این نسخه با بهرهگیری از دو خط داده، سرعتی برابر با ۲۰ گیگابیت بر ثانیه دارد که نسبت به نسلهای قبلی پیشرفت چشمگیری به شمار میآید.
با توجه به فرق USB 3.0 ، 3.1 و 3.2 ، کدام نوع USB را بخریم؟
- USB 3.0: مناسب برای کاربران معمولی. سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه برای کارهای روزمره و انتقال فایلهای معمولی کافیست.
- USB 3.1: برای کاربرانی که برای ویرایش ویدیو یا انتقال فایلهای بزرگ به سرعت بیشتر نیاز دارند.
- USB 3.2: بهترین گزینه برای کاربران حرفهای با نیاز به سرعت بالا، مثل تدوینگران و مهندسان نرمافزار این استاندارد میباشد.
مزایای استفاده از فلش تبلیغاتی برای تبلیغ برند
فلش مموریها که از پر استفادهترین USB ها میباشد، انواع مختلفی را از USB 2.0 و USB 3.0 تا USB 3.1وType C شامل میشود. از همین رو سفارش فلش تبلیغاتی که لوگو یا نام کسب و کارتان بر روی آن ثبت شده، یکی از موثرترین و ارزانترین روشهای تبلیغاتی میباشد. این فلشها به دلیل استفاده گستردهای که در زندگی روزمره همه افراد دارند، به مدت طولانی در معرض دید قرار میگیرند و باعث ماندگاری نام برند در ذهنها میشوند. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، این محصولات در طرحهای متنوعی ارائه میشوند و قابلیت شخصیسازی با لوگوی برند شما را دارند.
انواع فلش تبلیغاتی و کاربردهای آنها
فلشهای تبلیغاتی در مدلهای مختلفی عرضه میشوند، از جمله:
فلش تبلیغاتی کارتی: ترکیبی از کارت ویزیت و حافظه فلش که اطلاعات کسب و کارتان را در اختیار مشتری قرار میدهد.
فلش تبلیغاتی کریستالی: با لامپ LED که بعد از اتصال به سیستم روشن میشود و جلوهای خاص به برند شما میبخشد.
فلش تبلیغاتی سیلیکونی: با ظاهر فانتزی و قابلیت چاپ چندین رنگ بر روی بدنه.
فلش تبلیغاتی فلزی: بادوام و با قابلیت حک لوگو بهوسیله لیزر بر روی بدنهی فلش.
فلش تبلیغاتی OTG: دو سری فلش برای اتصال به تلفن همراه و دستگاههای دیگر که بسیار مناسب برای کاربران مدرن میباشد.
سخن پایانی:
در نهایت، فرق USB 3.0 ، 3.1 و 3.2 را میتوان در سرعت انتقال داده، توانایی پشتیبانی از توان الکتریکی بالاتر و سازگاری بهتر با دستگاههای جدید خلاصه کرد. این استانداردها با بهبود مداوم کارایی و افزایش سرعت، امکان انتقال اطلاعات را بسیار بهینهتر کردهاند. همین مسائل باعث شده که فلش تبلیغاتی با کارایی فوقالعاده در رفع نیاز کاربران و تقویت هویت برندها، به یکی از محبوبترین هدایای تبلیغاتی تبدیل شود.