راهنمای خرید بهترین هدفون برای ضبط وکال

امروزه، هدفون ابزاری کاربردی برای شنیدن و ساخت موسیقی در استودیو به شمار می‌آید و تقریباً تمامی کاربران حرفه‌ای، به‌نحوی از آن در فرایند ضبط، مانیتورینگ و میکس موسیقی استفاده می‌کنند.

اما انتخاب یک هدفون مناسب برای ضبط وکال می‌تواند کاری دشوار باشد؛ زیرا امروزه گزینه‌های بسیار زیادی در بازار وجود دارند که برخی از آنها، نمی‌توانند صدایی با ماهیت و کیفیت درخور یک هدفون استودیویی را برای کاربر به ارمغان بیاورند.

به همین دلیل، تصمیم گرفتیم تا در قالب یک مطلب جامع، چندی از برترین و باکیفیت‌ترین هدفون‌های مانیتورینگ موجود در بازار را به شما معرفی کنیم و ویژگی‌های مهم هر یک از آنها را نیز به‌صورت اجمالی مورد بررسی قرار دهیم. اکنون، این شما و این راهنمای خرید بهترین هدفون برای ضبط وکال!

مهم‌ترین نکات در مورد هدفون‌های مناسب برای ضبط وکال

در زمان خرید هدفون برای ضبط وکال، باید به این موارد توجه کنید:

راحتی: در زمان ضبط، ممکن است که خواننده مجبور باشد برای مدتی طولانی از هدفون استفاده کند. در صورتی که هدفون از راحتی کافی برخوردار نباشد، طبیعتاً خواننده نمی‌تواند روی اجرای خود تمرکز کند و این امر بر روی کیفیت کار تأثیری چشمگیر خواهد گذاشت.

نشتی صدا: اگر از هدفونی با نشتی صدای زیاد استفاده کنید، صدایی که در ایرکاپ‌ها پخش می‌شود، به بیرون نفوذ خواهد کرد و توسط میکروفون دریافت خواهد شد. اصلاح چنین مواردی در مرحله ویرایش، دشوار و بعضاً ناممکن است.

کیفیت صدا: روشن است که هر هدفونی باید از کیفیت صدای خوبی برخوردار باشد؛ اما این امر در هدفون‌های استودیویی و حرفه‌ای، اهمیتی مضاعف دارد.

پس به‌طور خلاصه، شما به یک هدفون مانیتورینگ با راحتی عالی در استفاده طولانی‌مدت، نشتی صدای پایین و پاسخ‌دهی فرکانسی دقیق و نسبتاً فلت نیاز دارید. برای ضبط وکال،‌ پیشنهاد می‌کنیم از هدفون‌های پشت بسته (closed-back) استفاده کنید که معمولاً از ایزولیشن بسیار بهتری نسبت به مدل‌های پشت باز (open-back) برخوردار هستند و نشتی صدای کمتری دارند. همچنین، بهتر است از خرید هدفون‌های بلوتوثی خودداری کنید؛ زیرا بسیاری از آنها دارای تأخیر صوتی هستند و ممکن است کیفیت اجرای خواننده را پایین بیاورند. روشن است که هدفون‌های تجاری با صدای بیسی و بسیار رنگ‌شده نیز برای کاربری مورد نظر مناسب نیستند.

با ذکر این مقدمه کوتاه، بیایید به سراغ بهترین هدفون‌ها برای ضبط وکال برویم.

Shure SRH240A

اگر به دنبال یک هدفون استودیویی باکیفیت با قیمتی مناسب هستید، مدل پشت بسته SRH240A از شرکت آمریکایی شور (Shure) یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار برای شماست.

این هدفون با کیفیت صدای بالا و ایزولیشن خوب خود می‌تواند ابزاری مناسب برای ساخت موسیقی در محیط‌های شلوغ، مانیتورینگ و ترکینگ باشد.

امپدانس پایین 38 اهمی SRH240A باعث می‌شود که با اتصال مستقیم هدفون به بازه‌ای وسیع از دستگاه‌ها، حتی پخش‌کننده‌های معمولی همچون تلفن همراه، عملکرد صوتی بهینه آن را تجربه کنید.

شاید تنها مشکل این محصول، کابل نه‌چندان بلند دو متری آن باشد که کاربری آن را در فضاهای بزرگ کمی محدود می‌کند. البته حتی با این وجود نیز می‌توان Shure SRH240A را یکی از ارزنده‌ترین محصولات موجود در بازار در محدوده قیمتی زیر صد دلار دانست.

همچنین به‌عنوان یک گزینه جایگزین در این رنج قیمتی، Audio-Technica ATH-M20x را پیشنهاد می‌کنیم. این هدفون از صدایی دقیق‌تر و فلت‌تر از SRH240A برخوردار است و کابل آن نیز سه متری است. در کل، آدیو-تکنیکا M20x یکی از بهترین هدفون‌های مانیتورینگ مقرون‌به‌صرفه در بازار به شمار می‌آید.

Sennheiser HD 280 PRO

اگر به یک هدفون استودیویی باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه نیاز دارید، HD 280 PRO از شرکت آلمانی سنهایزر می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای شما باشد.

این هدفون دهه‌هاست که در استودیوهای سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌خوبی آزمون خود را پس داده است. طبق تجربه و بررسی‌های ما، کمتر هدفونی می‌تواند از نظر ایزولیشن، حریف Sennheiser HD 280 PRO شود.

به‌علاوه، همانطور که از محصولات شرکتی چون سنهایزر انتظار می‌رود، کیفیت ساخت و دوام HD 280 PRO نیز کم‌نظیر است.

از نظر عملکرد صوتی، شاید مدل‌‌هایی چون Audio-Technica ATH-M40x و Shure SRH840A صدای دقیق‌تری داشته باشند؛ اما کیفیت صدای HD 280 PRO نیز بسیار رضایت‌بخش است و در کل، با توجه به موارد اشاره‌شده، یک انتخاب مناسب برای ضبط وکال به شمار می‌آید.

Audio Technica ATH-M40x

ATH-M40x از شرکت ژاپنی آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) نیز یکی دیگر از هدفون‌های پشت بسته بسیار ارزنده موجود در بازار است که با کیفیت صدا و ساخت بسیار خوب خود، می‌تواند ابزاری بسیار کاربردی در ساخت موسیقی برای شما باشد.

این هدفون می‌تواند به‌خوبی به شما در ساخت موسیقی کمک کند و در صورتی که هنگام میکس، آن را در کنار یک جفت اسپیکر مانیتورینگ باکیفیت استفاده کنید، ابزاری کاربردی برای این مصرف نیز به شمار می‌آید.

اما بیش از هر چیز، M40x را می‌توان ابزاری بسیار بادوام و باکیفیت برای ترکینگ و رکورد دانست و به همین دلیل است که بسیاری از استودیوهای مشهور در جهان، چندین نمونه از آن را در میان تجهیزات خود دارند.

این هدفون، امپدانسی 35 اهمی دارد که باعث می‌شود حتی در صورت اتصال به تلفن‌های همراه نیز عملکردی بسیار خوب را از خود به نمایش بگذارد. همچنین، آدیو-تکنیکا M40x توانایی تولید صدا با شدتی بالا را نیز دارد و به همین دلیل، می‌تواند برای دی‌جی‌ها نیز مناسب باشد.

AKG K271 MKII

ای کی جی (AKG) نیز یکی دیگر از کهنه‌کاران صنعت هدفون به شمار می‌آید و دهه‌هاست که در این عرصه فعالیت می‌کند. مدل K271 MKII از این شرکت اتریشی، صدای دقیق، شفاف و بلند را در کنار ایزولیشن بالا و نشتی صدای کم به شما ارائه می‌کند و از قیمت مناسبی نیز برخوردار است. به همین دلایل است که بسیاری از حرفه‌ای‌ها به این هدفون اعتماد کرده‌اند و از آن برای ضبط و مانیتورینگ استفاده می‌کنند.

یک ویژگی جالب در AKG K271 MKII، قابلیت auto-mute است که در زمان برداشتن هدفون از روی سر، به‌صورت خودکار صدا را قطع می‌کند. این قابلیت می‌تواند در زمان ضبط استودیویی مفید واقع شود.

همچنین، کیفیت ساخت و راحتی K271 MKII نیز در سطح بسیار خوبی قرار دارد و در مجموع، می‌توان این هدفون پشت بسته را یک گزینه مناسب برای طیف وسیعی از کاربری‌های استودیویی دانست.

Beyerdynamic DT 770 Pro

دهه‌هاست که DT 770 Pro از شرکت آلمانی بیرداینامیک، به‌عنوان یکی از بهترین هدفون‌های استودیویی جهان شناخته می‌شود و کماکان نیز کمتر محصولی می‌تواند رقیب کیفیت و ارزش خرید آن شود.

DT 770 Pro نه‌تنها برای ضبط وکال، که حتی برای میکس و مسترینگ نیز گزینه‌ای مناسب به شمار می‌آید و با ارائه صدایی وسیع، شفاف و متوازن، راحتی کم‌نظیر و کیفیت ساخت مثال‌زدنی، رضایت هر کاربری را برآورده می‌کند.

این هدفون پشت بسته در چند نسخه مختلف تولید می‌شود که از میان آنها، مدل ۲۵۰ اهمی از بالاترین کیفیت صدا و راحتی برخوردار است؛ اما ایرپدهای آن پارچه‌ای هستند و از نظر ایزولیشن، به خوبی مدل ۳۲ اهمی نیست.

کابل Beyerdynamic DT 770 Pro از نوع ثابت و غیرجداشونده است و با وجود کیفیت بسیار بالا، باید مراقب آن باشید که آسیب نبیند.

شایان ذکر است که این محصول، برخلاف سایر گزینه‌های این فهرست که در کشورهای آسیایی تولید می‌شوند، در کارخانه بیرداینامیک در آلمان ساخته می‌شود.

نتیجه‌گیری

تهیه یک هدفون استودیویی باکیفیت، یکی از مهم‌ترین گام‌ها در راستای ارتقای استودیوی خانگی شما است. در زمان انتخاب و خرید هدفون برای ضبط وکال، باید کیفیت صدا، راحتی و ایزولیشن را اولویت‌های خود قرار دهید و سپس بنا بر بودجه خود، یکی از گزینه‌های این فهرست یا یکی از مدل‌‌های امتحان‌پس‌داده موجود در بازار را انتخاب کنید. همچنین، اگر در این مسیر به مشاوره تخصصی نیاز داشتید، می‌توانید روی کارشناسان خبره گیتار ایران حساب کنید.

اگر برای میکس و مسترینگ به یک هدفون نیاز دارید، مدل‌های پشت باز، گزینه‌های مناسب‌تری هستند. در این دسته از هدفون‌ها، هوا به‌صورت آزادانه‌تر در ایرکاپ‌ها جریان دارد و صدا به‌شکلی طبیعی‌تر، ناب‌تر و وسیع‌تر تولید می‌شود. اما از آنجا که هدفون‌های پشت باز نشتی صدای زیاد و ایزولیشن کمی دارند، برای ضبط مناسب نیستند.

در نتیجه، اگر بودجه کافی در اختیار دارید، بد نیست که علاوه بر یک هدفون پشت بسته باکیفیت، یک مدل پشت باز نیز خریداری کنید و از مزایای هر دوی آنها برای کاربری‌های متفاوت بهره‌مند شوید. اما اگر بودجه کمی دارید، بهتر است که آن را به خرید یک هدفون پشت بسته با صدای فلت، دقیق و متوازن اختصاص دهید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.