بیماری گریوز تیروئید چیست؟ (علائم + تشخیص + درمان)
بیماری گریوز یک اختلال سیستم ایمنی است که منجر به تولید بیش از حد هورمون های تیروئید (پرکاری تیروئید) می شود. اگرچه تعدادی از اختلالات ممکن است منجر به پرکاری تیروئید شود ، بیماری گریوز یک علت شایع است.
هورمون های تیروئید بر بسیاری از سیستم های بدن تأثیر می گذارند، بنابراین علائم و نشانه های بیماری گریوز می تواند دامنه وسیعی داشته باشد. اگرچه بیماری گریوز ممکن است هر کسی را درگیر کند، اما در بین زنان و در افراد کمتر از ۴۰ سال شایع تر است.
هنگام احساس هرگونه درد و علائم بیماری ، با ویزیت در منزل جهت کاهش علائم خود اقدام کنید.
بیماری گریوز چیست؟
اولین بار یک پزشک ایرلندی به نام رابرت گریوز در دهه ۱۸۰۰ این بیماری را تشخیص داد، به همین دلیل به این اسم نام گذاری شده است. گریوز یکی از انواع بیماری های غده تیروئید است و نوعی اختلال خود ایمنی به حساب می آید . در این اختلال ، سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله کرده و باعث افزایش ترشح هورمون های تیروئید می شود . ازآنجایی که هورمون های تیروئید روی متابولیسم تاثیر می گذارند ، اختلال در عملکرد آنها باعث بروز علائم و عوارض در قسمت های مختلف بدن می شود.
شاید احتیاج داشته باشید : تزریق سرم در منزل
این بیماری می تواند هر شخصی را تحت تاثیر قرار دهد. اما در میان زنان و جوانان زیر ۴۰ سال بیشتر دیده می شود . شایع ترین علت پرکاری تیروئید ، بیماری گریوز است در واقع در ۶۰ تا ۸۰ درصد موارد علت پرکاری تیروئید این بیماری می باشد.
اگر خون غلیظی دارید و احساس کسلی میکنید : فصد خون در منزل
بیماری گریوز تیروئید چه علائمی به همراه دارد؟
علائم بیماری گریوز می تواند به سرعت یا به تدریج ایجاد شود , این علائم عبارتند از:
- اضطراب و تحریک پذیری
- ضربان قلب سریع و نامنظم
- کاهش وزن با وجود افزایش اشتها
- مشکلات خواب
- ضعف عضلانی
- تعریق زیاد
- ریزش مو
- خستگی
- افزایش حساسیت به گرم
- ضخیم شدن پوست
- برآمدگی چشم ها (افتالموپاتی گریوز)
بیماری گریوز چه عوارضی دارد ؟
در برخی موارد، بیماری گریوز می تواند منجر به عوارض جدی شود ، مانند:
- اختلالات قلبی
- ناتوانی در بارداری
- شکستگی استخوان
- اختلالات قاعدگی
بیماری گریوز چگونه تشخیص داده می شود؟
بیماری گریوز در سه مرحله تشخیص داده میشود .این مراحل عبارتند از:
شرح حال بیمار : در شرح حال بیمار ، پزشک به دنبال علائم و نشانه های بیماری گریوز ، مانند اضطراب و تحریک پذیری ، کاهش وزن با وجود افزایش اشتها ، خستگی ، تعریق زیاد ، مشکلات خواب ، ضعف عضلانی ، ریزش مو و… خواهد بود.
معاینه فیزیکی : پزشک در معاینه فیزیکی به دنبال علائمی مانند ضربان قلب سریع ، صدای خس خس در ریه ها، و برآمدگی چشم ها ، خواهد بود.
آزمایش خون : آزمایشات خون به پزشک کمک می کنند تا میزان هورمون های تیروئید در خون را اندازه گیری کند . در افراد مبتلا به بیماری گریوز ، میزان هورمون های تیروئید معمولاً بالا است .آزمایشات دیگر که ممکن است برای تشخیص بیماری گریوز انجام شوند عبارتند از:
- آزمایش جذب ید رادیواکتیو
- آزمایش آنتی بادی تحریک کننده تیروئید
- بیماری
آیا بیماری گریوز درمان دارد ؟
درمان بیماری گریوز معمولاً با دارو های ضد تیروئید انجام می شود . دارو های ضد تیروئید می توانند به کاهش تولید هورمون های تیروئید کمک کنند.
در برخی موارد ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن غده تیروئید باشد . جراحی معمولاً در موارد زیر انجام می شود:
- عدم پاسخ به درمان با دارو های ضد تیروئید
- عوارض جانبی جدی ناشی از دارو های ضد تیروئید
- وجود توده های سرطانی در غده تیروئید
درمان بیماری گریوز معمولاً موفقیت آمیز است. با درمان مناسب ، اکثر افراد مبتلا به بیماری گریوز می توانند زندگی سالم و فعالی داشته باشند و به زندگی عادی خود ادامه دهند.