گمرک بندر گناوه + مراحل ترخیص کالا

گمرک بندر گناوه، یکی از شهرهای شمالی بوشهر است و در فاصله ۱۶۰ کیلومتری از شمال بوشهر، میان بندر دیلم و بوشهر واقع شده است. این بندر از سمت شمال شرقی با استان فارس، شمال غربی با شهرستان دیلم، از سمت شرق با شهرستان دشتستان، از سمت غرب با خلیج فارس و از جنوب نیز با شهر بوشهر ارتباط برقرار دارد.

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

ترخیص کالا از گمرک گناوه بسیار پر اهمیت است؛ زیرا بندر گناوه به عنوان یکی از بزرگترین و شناخته شده‌ترین بنادر برای تجارت شناخته می‌شود، به گونه‌ای که سالانه افراد زیادی از داخل و حتی خارج از کشور برای خرید به این بندر سفر می‌کنند.

این شهر از اقوام مختلفی تشکیل شده است. مهاجرینی که از روستاهای اطراف شهرستان به آن مراجعه کرده‌اند ریشه‌های لری دارند. اعراب نیز محلهٔ مخصوص خود را دارند. هم‌چنین از اقوام دشتی نیز در گناوه ساکن هستند. 110 کیلومتر مرز آبی این شهرستان سبب گردیده که دریا ممر اصلی ارتزاق مردم این مناطق باشد و اکثر مردم به مشاغل وابسته به دریا و بخصوص تجارت اشتغال داشته باشند.

بندر گناوه یکی از بنادر استراتژیک در حوزه تجارت جنوب کشور است. ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شمال استان در آینده ای نزدیک و احداث پتروشیمی در شهرستان گناوه که مراحل مقدماتی آن در حال اجرا است و همچنین گمرک گناوه که پس از گمرک بوشهر دارای بیشترین حجم واردات و صادرات در استان می باشد، موجب گردیده ادارات دخیل و درگیر در امر تجارت این شهرستان نظیر اداره کل گمرک، اداره صنعت، معدن و تجارت، اداره بندر و دریانوردی و … طی سال های اخیر از نظر ارتقاء رتبه اداری، احداث ساختمان اداری، انبارهای نگهداری کالا افزایش تعداد پرسنل و تجهیزات و امکانات حمل و نقل کالا، ایجاد شرکت های مرتبط با موضوع تجارت و … توسعه و رشد فراوانی داشته باشند.

شغل اصلی مردم گناوه، به ماهی‌گیری و تجارت اختصاص دارد، و از طرفی مشاغل دیگری نظیر کشاورزی (کاشت خرما)، دامداری و دامپروری نیز به چرخش اقتصاد گناوه کمک می‌کنند. خرمای تولید شده در این منطقه به دلیل کیفیت بسیار بالا، جزء کالاهای صادراتی ایران محسوب می‌شود.

محورهای ارتباطی گناوه به شکلی است که با استفاده از محور گناوه به برازجان، ارتباط با شهرهای شیراز و اصفهان برقرار می‌شود. همچنین، انتخاب محور گناوه به بندر دیلم، مسیر ارتباطی به یاسوج و شهرهای جنوب غربی را آسان می‌کند.

از نظر حمل و نقل هوایی، با وجود فاصله حدود 100 کیلومتری با فرودگاه بین‌المللی بوشهر، امکان استفاده از خدمات خطوط هوایی نیز برای ترخیص کالا از گمرک گناوه وجود دارد. متاسفانه، استان بوشهر و بندر گناوه از خطوط ارتباط ریلی بهره‌مند نیستند.

 

امکانات این بندر چگونه می باشد؟

گمرک بندر گناوه با بالاترین رتبه در سطح اداری، از امکانات برجسته برخوردار است. این گمرک دارای انبارهای مسقف و مجهز است که جزء امکانات مهم آن محسوب می‌شوند. تجهیزات و امکانات به‌روز حمل و نقل نیز از مزایای این گمرک است، که ترغیب‌کننده تجار به ترخیص کالا از گمرک گناوه می‌باشد. وجود شرکت‌های مرتبط با حمل و نقل و تجارت در این گمرک، از دیگر مزایای این بندر مهم تجاری و بازرگانی است.

بندر گناوه

آزمایشگاه بندر گناوه

در سال 1378، آزمایشگاهی در گناوه برای بررسی و تضمین کیفیت بالای خرماهای تولیدی ایجاد شد. این خرماها به دلیل کیفیت عالی به ویژه در کشورهای عربی مانند کویت و امارات به عنوان کالای صادراتی مورد توجه قرار گرفتند. این آزمایشگاه با رعایت آخرین استانداردها، تضمین کیفیت محصولات صادراتی این منطقه را به عهده گرفت.

پس از افتتاح آزمایشگاه، نظارت بر کیفیت و مشخصات کالاهای وارداتی مانند پتو، خودکار، و ابزارآلات به این نهاد واگذار شد. همچنین، ارزیابی و نظارت بر محصولات خشکبار صادراتی و خرما نیز به عهده این آزمایشگاه قرار گرفت.

با توجه به پتانسیل بالای صادرات و واردات از بندر گناوه، این بندر به یکی از مهمترین صادرکنندگان محصولات غیرنفتی تبدیل شده است. محصولاتی همچون فرش، گیاهان دارویی، احشام زنده، تره بار، و صنایع دستی از جمله پارچه قلم‌کار به عنوان محصولات صادراتی این بندر معرفی می‌شوند.

 

مراحل ترخیص کالا از گمرک گناوه

  • دریافت پرفرما و پکینگ لیست
  • دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگانی
  • بیمه کردن کالا و هماهنگی برای بازرسی از کالا در مبداء و مقصد
  • تشکیل پرونده برای تخصیص ارز و حواله‌ی بانکی
  • ارتباط با شرکت حمل و نقل بین المللی
  • دریافت اسناد حمل از شرکت‌های حمل و نقل بین المللی
  • تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
  • تنظیم پیش نویس دور اظهاری
  • بررسی و تایید توسط کارشناس فنی گمرکی و بازرگانی
  • دور اظهاری واردات

مواردی که در این بخش از راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه تحت مراحل انجام این کار به شما معرفی کرده ایم به طور کلی در اغلب گمرکات کشور به یک صورت می باشد و تنها با توجه به کالایی که قصد وارد کردن و یا حتی صادر کردن آن را دارید این احتمال وجود دارد که مراحل و مدارکی که باید ارائه دهید کمی دچار تغییر شود.

 

مدارک لازم برای ترخیص کالا در گناوه

همانطور که مطلع هستید مدارکی که جهت ترخیص کردن کالا باید ارائه دهید به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند که مهمترین آن ها مدارک مربوط به صاحب کالا و مدارک مربوط به خود کالا می باشد که بارها در مقالات مختلف به آن ها اشاره کرده ایم.

اما آنچه که در راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه باید به آن اشاره داشته باشیم این مسئله است که، علاوه بر مدارک خود کالا و مدارک صاحب کالا یک سری اسناد و مدارک دیگر هم نیاز است تا در زمان ترخیص کردن کالا ارائه دهید که کم و کسر بودن هر یک از آن ها می تواند روال انجام امور مربوط به ترخیص کردن کالاهای شما را از گمرک دچار مشکل کند.

از جمله این مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اظهارنامه واردات
  2. گواهی مبدا
  3. مجوز استاندارد
  4. مجوز قرنطینه
  5. فاکتور یا سیاهه خرید
  6. مجوز وزارت راه
  7. اعلامیه تامین ارز با نامه برات
  8. پروانه بهره برداری شرکت‌های تولیدی
  9. مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا
  10. وکالت‌نامه‌ی رسمی و پروانه‌ی صادراتی

ترخیص بار از گمرک گناوه

یادآوری می کنیم که پروسه ترخیص کالا از گمرک یک پروسه پیچیده و گاها دشوار می باشد که در صورت نداشتن آگاهی و دانش و تجربه کافی در این زمینه می تواند مشکلات و هزینه های بسیاری را برای شما دربر داشته باشد.

بنابراین توصیه و پیشنهاد ما این است که حتما قبل از هر اقدامی برای تجارتی که راه انداخته اید با افراد با تجربه و متخصص در امر تجارت (واردات، صادرات و ترخیص کالا) مشورت کرده و راهنمایی و کمک های لازم یک ترخیصکار گمرگ گناوه استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات دقیق در مورد نحوه انجام ترخیص کالا از گمرک بندر گناوه و  هزینه ترخیص کالا از گمرک گناوه توصیه می‌شود با یک شرکت بازرگانی با سابقه مانند شرکت بازرگانی مهیر تماس بگیرید. تیم مجرب مهیر می‌توانند اطلاعات کامل و به‌روز در زمینه واردات و ترخیص کالاها و اجناس را ارائه دهند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.