چگونه با روش های خانگی، واریس را درمان کنیم؟ [سال 2023]
شاید برایتان پیش آمده باشد با افرادی برخورد کرده باشید که در ناحیه پاهای خود رگ های غیرعادی دارند؛ این رگ ها معمولا به رنگ تیره هستند و ظاهری برجسته دارند و در موارد زیادی به شکل پیچیدهای در هم آمیخته شدهاند. در این مواقع ممکن است از خودتان بپرسید که علت این تغییر شکل و رنگ در رگها چه می تواند باشد؟ آیا می توان را واریس را یک بیماری تلقی کرد و امکان دارد روزی ما هم با آن درگیر شویم؟ در اینجا باید بگوییم که این علائم، یک بیماری نه چندان خطرناک به نام واریس را نشان می دهد. اگر شما هم مایلید در خصوص واریس، دلایل بروز و راهکارهای درمان آن اطلاعات کارامدی توسط بهترین دکتر واریس در تهران کسب کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
ما در این مقاله سعی کردیم ضمن م مطالب جامع و کاملی در مورد بیماری واریس، از علل و علائم تا تشخیص و درمان آن در اختیارتان قرار دهیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز داشتید می توانید به سایت الودرمان (alodarman.com) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا، جراحا، جراحتو و تاپتنا کمک بگیرید.
واریس چیست؟
سیاهرگهایی که در سطح پوست وظیفه خونرسانی به اندامهای مختلف بدن را بر عهده دارند، تحت فشاری که روی آن ها است به رگهای واریسی تبدیل میشوند. در حقیقت تخریب دریچههای کبوتری این سیاهرگهای سطحی موجب برگشت خون به طرف سیاهرگ میشود که مسلما نتیجه آن تورم، گشادشدن و پیچ و تاب خوردن عروق خواهد بود. حالتی که به آن اصطلاحا واریس میگوییم که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، ممکن است این بیماری دارای عوارضی برای فرد باشد. باتوجه به گفته های بهترین دکتر واریس در ایران واریس یک بیماری عروقی سیاهرگی شایع است که نزدیک به ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم کل دنیا با آن درگیر هستند. رگهای سطحی فرد مبتلا به این بیماری به دلایل مختلف متورم و بزرگ شده و گاهی بهحدی برآمدگی رگها زیاد میشود که باعث تیرگی آن قسمت از بدن شده که ظاهر ناخوشایندی ایجاد میکند. رگهای واریسی که به آنها رگ عنکبوتی هم گفته می شود در هر قسمتی از بدن می توانند ایجاد شوند اما بیشترین میزان بروز آن در قسمت پاها است، آن هم بهه این خاطر که بیشترین فشار به این اندام وارد میشود.
علل بروز و علائم واریس
ضعف یا اختلال عملکرد دریچههای لانه کبوتری دلیل بروز این عارضه است. هنگامی که این دریچهها درست کار نکنند، جریان خون به عقب برگشته و در رگها تجمع پیدا می کند. نتیجه آن تورم و بزرگشدن رگها و سنگینی پاها خواهد بود. از علائم این بیماری فاقد درد میتوان به رگهای آبی یا بنفش تیره و سیاهرگهای پیچ خورده روی پاها اشاره کرد. در این قسمت به معرفی علائم آن همراه با درد می پردازیم:
- افزایش شدت درد پس از ایستادن یا نشستن به مدت طولانی
- سوزش، گرفتگی، تورم و ضربان در عضلات ساق پا
- گرفتگی و تورم عضلات مچ و ساق پا
- احساس سنگینی و درد در پاها
- تغییر رنگ پوست در نواحی اطراف رگهای واریسی
- احساس خارش در اطراف رگها
افرادی که شایع ترین فاکتورهای خطری که در این قسمت نام می بریم را داشته باشند، بیشتر از سایر افراد مستعد این بیماری هستند:
- سن
- جنسیت
- ژنتیک
- فشار روی شکم
- رژیم غذایی
- اضافه وزن
- بارداری
- سبک زندگی
- تروما یا سابقه جراحی
درمان واریس
شناخت روشهای درمان این بیماری می تواند مقدار درد و ناراحتی وریدهای واریسی را کاهش داده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. در برخی مواقع شدت رگهای واریسی زیاد می شود، که در آن صورت چارهای جز جراحی نخواهد بود. از روشهای رایج درمان این عارضه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- استفاده از جوراب واریس
- لیزر سطح پوست
- لیزر درون عروقی
- اسکلروتراپی
- آراف رادیوفرکانسی
- جراحی اندوسکوپ سیاهرگ
- برداشتن وریدها
- فلبکتومی
گروهی از درمان های خانگی نیز وجود دارند که موارد زیر را شامل می شود:
-
پماد برای درمان واریس: می توان از کرم و پماد برای درمان استفاده کرد که مستقیما موضع آسیبدیده را با پماد ماساژ میدهند. رگهای واریسی چون نزدیک پوست هستند به همین دلیل پماد برای درمان این بیماری گزینه خوبی است که کبودی پوست، تورم رگها و درد را کاهش میدهد. این پماد حاوی ترکیبات شاه بلوط یا ویتامین K است که با خاصیت ضدالتهابی، ورم پا یا تورم نواحی دیگر ناشی از رگهای واریسی را کاهش می دهد. مزیت مهم پماد، ترمیم بافت پوست است تا به حالت اولیه برگردد. کرم واریکاست و واریس واری استاپ دو کرم ضدالتهابی و مسکن هستند که گردش خون در رگها را تقویت می کنند.
-
درمان واریس با روغن سیاهدانه: روغن سیاهدانه با داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی برای بهبود رگهای واریسی پا و عنکبوتی مناسب است. باوجود اینکه طب سنتی بر مصرف درمان این بیماری با روغن سیاه دانه تاکید دارد، اما از نظر پزشکان برای پیشگیری از تشدید بیماری یا طولانیتر شدن درمان بهتر است با متخصص قلب و عروق مشورت کنید.
-
درمان خانگی واریس: روشهای درمان خانگی بیشتر در موارد خفیف واریس و جهت پیشگیری کاربرد دارند. توصیه می کنیم برای درمان خانگی این بیماری هم حتما با متخصص قلب و عروق مشورت کنید و بدون تجویز پزشک سراغ درمان خانگی نروید.
- درمان خانگی با خاکشیر
- درمان با فلفل قرمز
- درمان خانگی با زنجبیل
- درمان با سرکه سیب
- دمنوش چای سبز، شاه بلوط هندی، چوب سرو
- درمان خانگی با یخ
پیشگیری از ابتلا به واریس
پیشگیری از ابتلا به این بیماری در تمام انواع آن ممکن نیست، اما با انجام چند راهکار میتوان تاحدی از ابتلا به آن پیشگیری کرد:
- محافظت و مراقبت از پوست صورت در مقابل نور خورشید با کرم ضد آفتاب
- ورزش مداوم مثل پیادهروی و دویدن برای استقامت بیشتر پاها و مویرگها و گردش خون بهتر
- اصلاح سبک زندگی، کنترل وزن
- اجتناب از روی هم انداختن پاها به مدت طولانی
- بالا نگهداشتن پاها حین استراحت جهت کاهش فشار به رگ پاها
- پرهیز از ایستادن و نشستن به مدت طولانی
- استفاده از جوراب ضد واریس و عدم پوشیدن لباسهای تنگ در ناحیه کمر، کشاله ران و پاها
- پرهیز از پوشیدن کفش پاشنهبلند به مدت طولانی
کلام آخر
واریس که تورم و بزرگشدن رگهای سطحی نزدیک پوست با شکل پیچخورده و به رنگ کبود است، امکان دارد در هر ناحیهای از بدن ایجاد شود. اما احتمال بروز آن در پاها بیشتر است، با این وجود واریس دست، صورت، مری و غیره هم داریم. ایجاد رگهای واریسی در مراحل اولیه و حالت خفیف بیماری جدی نیست. اما اگر شدت آن زیاد باشد ممکن است عوارض جدی به همراه داشته باشد. بهعلاوه اینکه ظاهر نازیبایی هم روی پوست ایجاد میکند. با مشاهده علائم این بیماری بلافاصله به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. با وجود اینکه روشهای مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارند اما گفته می شود بهترین روش برای درمان آن، لیزر است که سرعت بیشتر و زمان کمتری برای درمان لازم دارد، شما میتوانید از روشهای درمان خانگی این بیماری و طب سنتی هم کمک بگیرید. از اینکه تا پایان مقاله ما را همراهی کردید، سپاس گزاریم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت الودرمان (alodarman.com) مراجعه کنید.