نکات مهم صادرات به ترکیه که باید بدانید! از محصولات تا حداقل سرمایه

ترکیه به عنوان یکی از بازارهای بزرگ خاورمیانه و قدرتمندترین کشورهای صادرکننده در منطقه، با رشد اقتصادی بالا، توجه بسیاری از کسب‌وکارها و صنایع را به خود جلب کرده است. صنایع مختلف از کشاورزی و معدن گرفته تا صنایع گردشگری، با این کشور همکاری دارند و از این نظر، فرصت‌های بسیار سرمایه‌گذاری و صادرات در اختیار کسب‌وکارها قرار خواهد گرفت. در ادامه این مطلب، به بررسی قوانین و نکات مهم صادرات به ترکیه خواهیم پرداخت تا در صورتیکه علاقه‌مند به این حوزه هستید، با اطلاع از تمامی شرایط اقدام به صادرات کالا یا خدمات به این کشور کنید.

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

محصولات مجاز صادرات به ترکیه

ترکیه به عنوان یکی از پنج کشور برتر صادرکننده و واردکننده کالا در منطقه خاورمیانه شناخته شده است. گرچه امکان صادرات انواع کالاها و محصولات به ترکیه وجود دارد، اما برای صادرات موفق به توجه به نیازها و تقاضای بازار ترکیه و انطباق محصولات خود با مقررات بسیار کمک کننده خواهد بود. به عنوان مثال، کالاها و محصولات زیر می‌توانند به ترکیه صادر شوند:

  • محصولات کشاورزی: غلات، حبوبات، آبمیوه، هندوانه، سبزیجات، پسته، زغفران، خشکبار و سیر
  • محصولات صنعتی: فلزات نورد گرم و نورد سرد، ماشین‌آلات، تجهیزات صنعتی، قطعات و قطعات یدکی، الکترونیک و ضبط کننده و تولید کننده صدا و بسیاری دیگر
  • محصولات نفتی و پتروشیمی: نفت و گاز، کاتد، قطعات کاتد از مس، گرید نساجی پروپیلن، دی اتیلن گلیکول، آهن، فولاد، روی و آلومینیوم
  • محصولات پزشکی و دارویی: داروها، تجهیزات پزشکی، وسایل تشخیصی و محصولات بهداشتی
  • محصولات مصرفی و لوازم خانگی: مواد غذایی و لوازم خانگی
  • محصولات سنگی: سنگ‌های قیمتی یا نیمه قیمتی، مروارید فلزات گرانبها
  • محصولات فناوری اطلاعات و ارتباطات: تجهیزات الکترونیکی، نرم‌افزارها و خدمات فناوری اطلاعات
  • محصولات هنری و صنایع دستی: پارچه، صنایع دستی و محصولات هنری
  • محصولات برقی و الکترونیکی: لامپ‌ها، باتری‌ها، محصولات الکترونیکی خانگی و صنعتی

همچنین، ترکیه به عنوان یک مقصد گردشگری محبوب نیز محصولات و خدمات گردشگری و مرتبط با صنعت را می‌پذیرد. با این حال پیش از شروع به صادرات به ترکیه ، بهتر است بازار مقصد را به‌طور دقیق مورد بررسی قرار داده، نیازها و تقاضای بازار را در نظر بگیرید و از مقررات صادراتی و وارداتی ترکیه مطلع شوید.

نکات مهم صادرات به ترکیه

باتوجه به روابط سیاسی ایران و ترکیه، تبادلات بسیاری بخصوص در زمینه مواد غذایی همواره در حال انجام است. از این‌رو در فرآیند صادرات کالا باید از یکسری قوانین و مقررات گمرکی، مالی، تجارت و بسیاری دیگر اطلاعات کافی داشته باشید تا در این حین با مشکلی روبرو نشوید. در ادامه به بیان نکات مهم در مورد صادرات به ترکیه می‌پردازیم:

  • ممکن است صادرات برخی کالاها در ترکیه ممنوع یا محدود شده باشند. بنابراین با بررسی بازار محصولات صادراتی به ترکیه باید اطمینان حاصل کنید که کالای شما از لیست ممنوعه یا محدوده‌ها خارج است و مجوزهای لازم را دریافت کرده‌اید.
  • پیش از شروع فرآیند صادرات بهتر است فعالیت‌های اقتصادی، سیاست‌ها و محدودیت‌های تجاری در این کشور را با دقت بررسی کرده و سپس به صادرات کالا بپردازید.
  • اطلاع از قوانین و مقررات گمرکی از موارد مهم پیش از صادرات کالا به ترکیه است و نسبت به آن باید اطلاعات کافی کسب کنید. از‌این رو باید با آخرین مقررات و الزامات گمرکی ترکیه آشنا شوید تا مشکلاتی در گمرک و مرزها به وجود نیاید.
  • کالاها و خدمات شما باید با استانداردها و مقررات فنی ترکیه مطابقت داشته باشند.
  • مالیات‌ها و عوارض گمرکی برای کالاها و خدمات، اعمال می‌شوند و باید این هزینه‌ها را در نظر بگیرید.
  • برای صادرات به ترکیه، باید مدارک و مجوزهای خاصی از جمله گواهی حمل و نقل و گواهی مبدا، گواهی‌نامه‌ CE، گواهی بهداشت، مجوز ثبت برند، فاکتور فروش و سایر را ارائه دهید.
  • برای انجام تراکنش‌های مالی به کمک بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی معتبر نیاز خواهید داشت.

حداقل سرمایه موردنیاز صادرات به ترکیه

بی‌شک پیش از شروع هرگونه تجارت، برخورداری از سرمایه لازم بسیار حائز اهمیت خواهد بود. سرمایه مورد نیاز برای صادرات کالا به ترکیه می‌تواند باتوجه نوع کالاها و محصولات، حجم تجارت، نقش شما در زنجیره تأمین، هزینه‌های حمل و نقل و سایر عوامل متغیر متفاوت باشد. همچنین، نوع شرکت یا کسب‌وکاری که شما دارید (مانند تولیدکننده، تاجر، واسطه‌گر و غیره) نیز می‌تواند در هزینه‌های صادرات به این کشور تاثیر بگذارد. بنابراین نمی‌توان سرمایه دقیقی برای آن در نظر گرفت و تنها با بررسی این موارد می‌توانید حداقل سرمایه موردنیاز برای صادرات را برآورد کنید.

جمع بندی

رشد اقتصاد ترکیه موجب شده تا فرصت‌های صادراتی بسیاری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد. با رعایت نکات لازم و ارائه مدارک موردنیاز و همچنین تحقیقات اصولی بازار خواهید توانست نسبت به صادرات به ترکیه اقدام کنید. برای کسب اطلاعات دقیق و به‌روز در مورد حداقل سرمایه و شرایط مورد نیاز برای صادرات کالا به کشور ترکیه، بهتر است با سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود تماس بگیرید یا از کارشناسان حقوقی و مشاوران حرفه‌ای الواپلای در ارتباط باشید تا از روش‌های صحیح و قانونی صادرات بهره ببرید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.