امنیت شبکه فانتوم چگونه تأمین میشود؟
فانتوم را میتوان یکی از پلتفرمهای مهم و قوی در دنیای ارز دیجیتال دانست که بستر بسیار مناسبی برای ایجاد قراردادهای هوشمند است. امنیت، سرعت بالا و مقیاسپذیری آن باعث شده تا بسیاری از اپهای وب 3 از این بستر برای طراحی و راهاندازی پروژههای خود استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم شبکه فانتوم و ویژگیهای آن را بررسی کنیم.
فانتوم چیست؟
فانتوم پلتفرمی هوشمند و مبتنی بر Directed Acyclic Grap که برای برنامههای غیرمتمرکز طراحی شده است. این پلتفرم مقیاسپذیر، بدون مجوز و منبعباز یک فناوری مدلسازی ساختار داده است که شبکههای آن از رئوس و لبهها تشکیل شدهاند. استفاده از چنین فناوری در شبکه فانتوم صرفاً برای رفع نواقص و کاستیهای پلتفرمهای قبل است.
دلایل خاص بودن فانتوم
یکی از اصلیترین مزیتهای شبکه فانتوم، مقیاسپذیری آن است که سرعت انجام تراکنشها را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد. به طور مثال برای تأیید و انجام یک تراکنش در شبکه بیتکوین بین 10 تا 15 دقیقه وقت لازم است؛ این در حالی است که تراکنشها Fantom در 2 ثانیه تأیید میشود.
دلیل دیگر خاص بودن فانتوم سازگاری آن با ماشین مجازی اتریوم (EVM) و پشتیبانی از عملکرد قرارداد هوشمند از طریق Solidity است. ویژگی گفته شده موجب میشود تا تراکم در یک منطقه از این شبکه، روی سایر بخشها تأثیری نداشته باشد.
راهکارهای fantom برای حل مشکلات سهگانه بلاکچین
Fantom از الگوریتم اثبات سهام برای ارائه خدمات و ایمنسازی شبکه خود استفاده میکند. الگوریتم سفارشی فانتوم که بهعنوان Lachesis شناخته میشود، نمونهای از مکانیزم اجماع ناهمزمان تحمل خطای بیزانسی (aBFT) است.
شبکه فانتوم برای حل مشکلات سهگانه «Trilemma Blockchain» که ازبینرفتن تعادل بین سرعت، امنیت و عدم تمرکز است. این شبکه از aBFT (الگوریتم بیزانسی)و یک پروتکل بدون مجوز برای پردازش تراکنشها، تمرکززدایی و امنیت استفاده میکند که موجب بالارفتن سرعت میشود.
موارد استفاده از ارز دیجیتال فانتوم
توکن اصلی شبکه فانتوم FTM است که از آن میتوان برای موارد زیر استفاده کرد.
پرداختها
استفاده از FTM پرداخت را سریعتر، هزینه را کاهش و توان عملیاتی را افزایش میدهد؛ به همین دلیل استفاده از آن برای تبادلات مالی راهحلی بسیار عالی بهحساب میآید.
حاکمیت
ازآنجاییکه Fantom غیرمتمرکز و فاقد حاکمیت مرکزی است، برای شرکت در رأیگیری و تأثیرگذاری در تصمیمات مهم و ارائه پیشنهادها برای اصلاح و بهبود شبکه، باید یکی از سهامداران باشید. برای این منظور باید میزان مشخصی از این دارایی دیجیتال را تهیه کنید.
استکینگ
تعریف ساده استکینگ یعنی قفلکردن توکن یک پروژه در کیف پولهایی که از این روش پشتیبانی میکنند. اگر شما صاحب ارز فانتوم باشید، با استکینگ کردن آن میتوانید امنیت شبکه را افزایش دهید و در کنار آن از سرویس پاداشدهی این شبکه بهرهمند شوید. برای انجام این کار نیاز به سختافزار خاصی ندارید و میتوانید از یک تلفن همراه یا رایانه شخصی برای استکینگ استفاده نمایید.
هزینههای شبکه
از ارز فانتوم برای پرداخت هزینههای شبکه مانند ایجاد قرارداد هوشمند و کارمزد شبکه استفاده میشود. پرداخت این کارمزد موجب تضمین امنیت شبکه و جلوگیری از تبدیل آن به هدفی آسان برای کاربران مخرب و هرزنامهها میگردد که نتیجه آن افزایش سرعت شبکه است.
- هزینههای شبکه فانتوم بسیار ناچیز است؛ اما همین میزان برای دورنگه داشتن مهاجمان کافی است.
بررسی فرایند خرید فانتوم
در حال حاضر صرافیهای متعددی امکان خرید فانتوم را برای کاربران خود فراهم کردهاند؛ اما بهترین صرافیها برای انجام این کار بایننس و کوکوین هستند. پیشنهاد ما به شما استفاده از صرافی بایننس است که حجم تبادلات آن بسیار بالا است. این صرافی به کاربران اجازه میدهد برای خرید FTM از بیتکوین، اتریوم، تتر و بی ان بی استفاده کنند.
آینده ارز دیجیتال فانتوم
قیمت فانتوم (FTM) نسبت به سایر ارزهای دیجیتال مثل بیتکوین و یا اتریوم کمتر است؛ اما دوستدار محیطزیست، ایمنتر و سریعتر از آنها است. ویژگیهای گفته شده باعث میشود تا قیمت فانتوم افزایش یابد؛ زیرا بسیاری از سرمایهگذاران به چنین پروژههایی که میتوانند تغییرات عمدهای در یک تکنولوژی ایجاد کنند علاقهمند میشوند.
کیف پولهای مناسب برای ارز فانتوم
در حال حاضر قیمت فانتوم بسیار ناچیز است؛ اما این دلیل مناسبی برای بیتوجهی به امنیت آن نیست؛ زیرا هر لحظه امکان دارد ارزش آن زیاد شود و بیتوجهی به این موضوع باعث ضرر شما شود. به همین دلیل قصد داریم در این بخش کیف پولهای ایمن برای نگهداری این ارز را به شما معرفی کنیم.
کیف پولهای متعددی نظیر تراست ولت، لجر، متامسک و مث ولت از این فانتوم پشتیبانی میکند؛ اما اصلیترین کیف پولی که میتوانید برای نگهداری FTM و سایر ارزهای ساخته شده بر بستر شبکه Fantom از آن استفاده کنید fWallet است.
- کیف پول صرافیهایی مانند کوین بیس نیز به شما اجازه خرید FTM و نگهداری آن را میدهند؛ اما توصیه ما به شما این است که از این روش استفاده نکنید.
ویژگیهای ارز دیجیتال فانتوم
این ارز ویژگیهای منحصربهفردی دارد که در آینده میتواند روی قیمت FTM تأثیرگذار باشد. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین ویژگیهای آن میپردازیم.
سرعت بالای تأیید تراکنش
در بسیاری از بسترهای قدیمیتر (بیتکوین و اتریوم)، برای تأیید تراکنشها به چند دقیقه تا چند ساعت زمان نیاز است؛ درحالیکه نهاییشدن تراکنش در ارز فانتوم کمتر از 2 ثانیه زمان لازم دارد.
سازگاری با ماشین مجازی (VM) اتریوم
یکی از ویژگیهای مهم این ارز سازگاری با ماشین مجازی اتریوم است که به توسعهدهندگان اجازه میدهد در کمتر از چند ساعت پروژه خود را به شبکه فانتوم منتقل کنند. درصورتیکه پروژهای با EVM سازگار نباشد امکان انتقال آن وجود ندارد.
طرفدار محیطزیست
یکی از دلایلی که میتواند روی قیمت FTM تأثیرگذار باشد بیضرر بودن آن برای محیطزیست است. به دلیل استفاده این پروژه از الگوریتم اثبات سهام، برای تأیید تراکنش به انجام محاسبات پیچیده ریاضی نیازی نیست. برای این کار کافی است توکن را در شبکه قفل کرده تا امنیت شبکه افزایش یافت و تراکنش تأیید شود.
هزینه بسیار ناچیز
یکی از عواملی که باعث جذابیت یک ارز دیجیتال و همهگیرشدن آن میشود، هزینه اندک تراکنشها است. از آن جایی که مقیاسپذیری شبکه Fantom بسیار بالا است، هزینه تراکنش بهشدت کاهش مییابد. همین موضوع باعث میشود بسیاری از پروژهها (بازیها و اپلیکیشنهای پرداخت) روی این شبکه فعالیت کنند.
جمعبندی
ارز فانتوم و شبکه آن به دلیل استفاده از الگوریتم اجماع سهام و الگوریتم بیزانسی، مشکلات عدم تعادل در سرعت، امنیت و تمرکز را برطرف کرده است. به همین دلیل تبدیل به یکی از اصلیترین بسترها برای ایجاد قراردادهای هوشمند شده است و بسیاری از پروژههای جدید روی آن راهاندازی میشود.