ورق گالوانیزه و کاربردهای آن در صنایع

زنگ زدن و خوردگی یکی از مشکلات اساسی سازه‌ها و محصولات آهنی و فولادی است. به دلیل ساختار داخلی، این مواد با رطوبت واکنش می‌دهند و اکسید می‌شوند؛ این موضوع باعث تغییر رنگ و تغییر کیفیت آن‌ها می‌شود. برای جلوگیری از اینگونه آسیب‌ها اقدامات بسیاری صورت می‌گیرد، یکی از این موارد گالوانیزاسیون است. به ورق‌های تولید شده با عملیات گالوانیزاسیون، ورق‌های گالوانیزه گفته می‌شود که امروزه در صنایع گوناگونی کاربرد داشته و استفاده می‌شوند. در این مقاله توضیحات جامعی درباره آن‌ها و همچنین قیمت ورق گالوانیزه در اختیار شما قرار می‌دهیم، اگر به این حوزه علاقه مند هستید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق‌های گالوانیزه یا آهنی ورق‌های مستحکمی هستند که بعد از تولید به یکی از روش‌های نورد گرم یا سرد، در محلولی از روی غوطه‌ور می‌شوند یا به عبارتی روی اندود می‌شوند. روی اندود کردن به معنی گالوانیزه کردن، باعث می‌شود ورق‌ها در مقابل رطوبت و نم مقاوم باشند. به دلیل همین ویژگی از آن‌ها در صنایع مختلفی استفاده می‌شود که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ورق‌های گالوانیزه در صنعت خودرو سازی

در گذشته برای جلوگیری از آسیب به بدنه خودرو و جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی بدنه از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌کردند. امروزه بعد از مرسوم شدن استفاده از ورق‌های گالوانیزه در بسیاری از قطعات داخلی و حتی کابین خودرو نیز از آن‌ها استفاده می‌کنند. از مزایای این ورق‌ها می‌توان به: دوام بالای قطعات تولید شده، مزیت محیط زیستی (زیرا عمر بالایی دارند و نیاز به بازیافت ندارند)، ایمنی بالا، تعادل پذیری و انعطاف پذیری آن‌ها اشاره کرد.

ورق‌های گالوانیزه در صنعت برق

به دلیل استحکام بالای ورق‌های گالوانیزه، از آن‌ها برای ساخت دکل‌های برقی با توان بالا، روکش سیم‌های تلفن و روکش جعبه تجهیزات برقی استفاده می‌شود. همچنین به دلیل مقاومت خوبی که در برابر رطوبت و بخار دارند باعث محافظت سیستم‌های برقی شده و از ورود رطوبت به داخل سیستم و آتش سوزی و جرقه جلوگیری می‌کنند. در بخش‌های دیگری از صنعت برق مانند تولید قطعات و بدنه کامپیوتر، فلومترها و رطوبت سنج‌ها از این نوع ورق‌ها استفاده می‌شوند.

ورق‌های گالوانیزه در صنعت ساختمان سازی و عمران

از گذشته ورق گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا در برابر وزن بالا و همچنین به دلیل زیبایی ظاهری در قسمت‌های مختلفی از ساختمان کاربرد داشته است و به دلیل صیقلی بودن آن‌ها و زیبایی خاصشان در درب و پنجره، نرده، شیروانی، سایبان و غیره به‌کار می‌رفتند. برخی از ساختمان‌ها در مناطق مرطوب برای محافظت از ساختمان در برابر نفوذ آب، دور تا دور ساختمان را با ورق گالوانیزه می‌پوشانند. از دیگر موارد مصرف آن‌ها نمای ساختمان است که با المان‌های دیگر به صورت ترکیبی به کار گرفته می‌شود.

ورق گالوانیزه در صنعت لوله سازی

لوله‌های گالوانیزه شده جایگزین مناسبی برای لوله‌های آب سربی یا چدنی هستند، زیرا طول عمر بسیار بالاتری دارند. به طور میانگین می‌توان گفت، طول عمر لوله‌های گالوانیزه شده به 70 سال می‌رسد، البته اگر داخل لوله‌ها با ترکیب رزین اپوکسی پوشانده شود می‌توان طول عمر بالاتریی نیز از آن‌ها انتظار داشت.

ورق‌های گالوانیزه در صنعت لوازم خانگی

ورق‌های فولادی از گذشته بیشترین کاربرد را در ساخت و تولید لوازم خانگی داشتند، به طوری که می‌توان گفت ماده اولیه اکثر لوازم خانگی‌ها بودند. با گذشت زمان و مرسوم شدن استفاده از ورق‌های گالوانیزه، این مدل‌ها جایگزین مدل فولادی شدند و در ساخت سشوار، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال و غیره کاربرد پیدا کردند. البته باید به این نکته اشاره کرد که به دلیل ظرافت در ساخت لوازم خانگی، ورق‌های گالوانیزه به کار رفته در این صنعت متفاوت است. قیمت ورق گالوانیزه به کار رفته در صنعت لوازم خانگی به دلیل ظرافت ساخت متفاوت‌تر از مدل‌های استفاده شده در سایر صنایع است.

ورق رنگی چیست؟

در این بخش قصد داریم در مورد یکی از انواع پرکاربرد و پرطرفدار ورق گالوانیزه یعنی ورق رنگی اطلاعات کاملی ارائه دهیم. در ابتدا خوب است بدانید که ورق رنگی در واقع گالوانیزه‌ای است که به صورت نورد گرم یا سرد تولید شده و پس از روی اندود کردن، لایه رنگی از جنس پلیمر بر روی آن‌ها کشیده می‌شود که مزایای بسیاری دارد، در ادامه توضیحات جامعی در این باره و در مورد قیمت ورق رنگی داده می‌شود.

این ورق‌ها برای اولین بار در شرکت فولاد مبارکه اصفهان برای کاربرد در صنعت لوازم خانگی استفاده شدند؛ اما با گذشت زمان و با توجه به مزایایی که داشت در بخش‌های مختلفی مانند صنعت ساختمان سازی، صنعت خودرو سازی و صنعت فلزی (برای ساخت کابینت، کمد دیواری و غیره) مصرف شد. به دلیل استقبال افراد از این نوع ورق‌ها امروزه در شکل‌ها و رنگ‌های مختلفی استفاده می‌شود.

انواع ورق‌های رنگی

ورق‌های رنگی را می‌توانیم براساس رنگ و شکل تقسیم بندی کنیم.

انواع ورق رنگی از نظر شکل

  • رنگی سینوسی: این مدل‌ها به دلیل شکل ظاهریشان که شبیه کرکره است به ورق‌های کرکره‌ای نیز معروف هستند. از ویژگی‌های آن‌ها می‌توان به کرکره‌های ریز و درشتی اشاره کرد که طبق سلیقه مشتری ساخته می‌شوند. همچنین عرض آن‌ها 100 و 125 سانتی‌متر بوده و بیشتر به عنوان پوشش سقف و دیوار سوله کاربرد دارند. قیمت ورق گالوانیزه رنگی در این مدل براساس طول و ضخامت می‌تواند متفاوت باشد.
  • ذوزنقه: این نوع ورق‌ها نیز با توجه به شکل ظاهریشان نام گذاری شده‌اند. ضخامت و طول آن‌ها براساس نیاز و درخواست مشتری تعیین می‌شود و این مورد بر قیمت ورق گالوانیزه رنگی ذوزنقه‌ای تاثیر مستقیم دارد. از مزایای استفاده از این مدل می‌توان به نصب و استفاده آسان، ایمنی بالا، عدم تغییر رنگ و شکل به مرور زمان، یکپارچگی و عدم شکست و وزن سبک آن‌ها اشاره کرد.
  • شادولین: یکی از پرکاربردترین ورق‌های رنگی، ورق شادولین است که به عنوان پوشش دیوارها و سوله‌ها استفاده می‌شود. از مزایای این محصول می‌توان نصب آسان، وزن سبک، ایمنی در مقابل زلزله و دیگر بلایای طبیعی، عدم شکستگی و غیره اشاره کرد. گفتنی است قیمت مدل شادولین نسبت به سایر محصولات پایین‌تر و مناسب‌تر است.

انواع ورق رنگی از نظر رنگ

حال که با انواع طرح‌ها و شکل‌های ورق‌های رنگی آشنا شدید بهتر است با تنوع رنگی این محصول نیز آشنا شوید.

  • ورق پرتقالی: این مدل دارای رنگ پرتقالی و ضخامت 0.3میلی‌متر است و در ساخت تولید انواع کرکره‌ها، سردخانه‌ها، کانتینرها و دیگر محصولات فلزی کاربرد دارد. ورق پرتقالی مبارکه یکی از باکیفیت‌ترین نمونه‌های تولیدی است.
  • ورق آبی: این نوع ورق‌های رنگی با ضخامت 0.5 میلی‌متر و عرض 1250 میلی‌متر و به رنگ آبی در بازار موجود هستند.
  • ورق سفید: یکی از پرکاربردترین مدل‌های رنگی، مدل سفید آن است که با ضخامت‌های مختلفی برای مثال 0.16*1000 میلی‌متر در بازار موجود است. ورق سفید مبارکه یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین در صنایع مختلف است.
  • ورق قرمز: این مدل یکی از پرکاربردترین‌ها در بخش شیروانی سازی است و ابعاد مختلفی دارد. شما می‌توانید با توجه به نیازتان در طول‌های مختلفی خریداری نمایید. ورق قرمز مبارکه یکی از پرفروش‌ترین نمونه‌ها است.
  • ورق گالوانیزه قهوه‌ای: یکی دیگر از رنگ‌های رایج و پرطرفدار، رنگ قهوه‌ای است که دارای ضخامت مختلف است. یکی از ضخامت‌های پرکاربرد 0.47 میلی‌متر است که در عرض 1250 میلی‌متر در بازار موجود است، شما می‌توانید ورق قهوه‌ای مبارکه را با توجه به نیازتان خریداری نمایید.

قیمت ورق گالوانیزه

در بخش‌های پیشین اطلاعات مفیدی در مورد انواع ورق‌های رنگی و موارد مرتبط با آن دریافت کردید، حال وقت آن رسیده است در رابطه با قیمت ورق گالوانیزه سخن بگوییم.

قیمت ورق گالوانیزه مبارکه

شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از پیشکسوتان در زمیه تولید ورق‌های گالوانیزه است. محصولات تولید شده توسط این شرکت از کیفیت و جنس درجه یک برخوردار هستند. این شرکت دارای خطوط تولید گوناگونی است و به تولید انواع محصولات گالوانیزه می‌پردازد. قیمت ورق گالوانیزه تولید شده توسط این شرکت براساس ضخامت، طول و جنس و رنگ می‌تواند با سایر مدل‌ها متفاوت باشد. به این منظور بهتر است پیش از خرید، قیمت ورق گالوانیزه مبارکه را از آهن مهام مشاهده کنید.

قیمت ورق گالوانیزه کاشان

این شرکت در سال 1374 به منظور تولید ورق گالوانیزه با نورد گرم تاسیس شد و تنها دارای یک سایت تولید است. در این شرکت انواع ورق‌های گالوانیزه ساخته می‌شود که دارای کیفیت عالی و درجه یک هستند، شما می‌توانید برای آگاهی از قیمت ورق گالوانیزه تولید شده توسط این شرکت به سایت آهن مهام مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله اطلاعات کاملی درباره قیمت ورق گالوانیزه و انواع آن داده شد. شما می‌توانید برای خرید و فروش مقاطع فولادی به این سایت مراجعه کنید. مجموعه آهن مهام دارای سابقه 35 ساله در این حوزه است و می‌تواند بهترین و معتبرترین منبع برای اطلاع رسانی درمورد قیمت محصولات باشد. شما می‌توانید برای خرید و فروش عمده و خرده یا آگاهی از اطلاعات محصول به این سایت موثق رجوع کنید. مهندسان و مدیران این مجموعه تماما افراد مجرب و کار آزموده‌ای هستند که هدفشان کسب رضایت مشتری است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی محصولات یا نحوه خرید و فروش محصولات می‌توانید با گروه پشتیبانی این مجموعه در تماس باشید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.