کاربرد سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک کلیدی ترین بخش  سیستم فاضلاب می باشد که مانند دستگاه تصفیه فاضلاب کوچک کار می‌کند.سپتیک تانک یا گندانبار یا (مخزن فاضلاب خانگی)  مخزنی است که در آن فاضلاب به کمک فرایندهایی از قبیل ته نشینی، شناور سازی و بیولوژیکی تصفیه می گردد .

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

اصطلاح “سپتیک” اشاره به هضم بی هوازی باکتریایی است که در محیط درون انبار (سپتیک تانک فاضلاب) روی می دهد که سبب تجزیه پسماند درون مخزن سپتیک می‌شود.در آمریکای شمالی حدود ۲۵ درصد جمعیت از سپتیک استفاده می‌کنند که بیشتر شامل مناطق روستایی و بعضی شهرهای کوچک است.همچنین در مناطق اطراف ایندیاناپولیس از انواع مختلف سپتیک تانک استفاده می‌شود.و در اروپا نیز معمولاً از سپتیک تانک ها بیشتر در بعضی مناطق روستایی استفاده می گردد.

کار سپتیک تانک چیست؟

کاری که سپتیک تانک انجام می‌دهد این است که فاضلاب جامد خروجی از ساختمان و مجتمع‌های مسکونی همچنین ساختمان‌های اداری، کمپ‌های کارگری و هر منبعی که فاضلاب با BOD۵ زیر ۲۵۰ تولید می‌کنند را گرفته و از طریق مهیا نمودن فضا و شرایط لازم برای انجام واکنش‌های شیمیایی که موجب انحلال ساختار فاضلاب می‌گردد موجبات جذب آن پساب فاضلاب به چاه جذبی که قدرت جذب معینی دارد را فراهم می‌کند.

در حقیقت سپتیک تانک اعم از سپتیک تانک بتنی, سپتیک تانک پلی‌اتیلن و سپتیک تانک فایبرگلاس و حتی سنگی موجب جلوگیری از کور شدن سوراخ‌های چاه جذبی می‌گردد و از پخش شدن فاضلاب‌های میکروبی بدون انجام واکنش توسط باکتری غیر هوازی روی مولکول‌های آن درون سفره‌های آب زیرزمینی جلوگیری می‌کند.

سپتیک تانک در بهترین حالت توانایی دارد بار آلودگی را تا حد ۶۰ درصد کاهش دهد ولی نکته مهم در سپتیک تانک این است که بار آلودگی میکروبی از یک‌سو و بوی تعفن حاصل از فعالیت باکتری‌های بی‌هوازی و واکنش‌های شیمیایی که موجب تولید گاز متان و دی‌اکسید سولفور می‌گردد از سوی دیگر بعد از استفاده از سپتیک تانک فاضلاب از بین نمی‌رود.

اجزا اصلی سپتیک تانک عبارت‌اند از:

۱. سیستم ورودی فاضلاب به درون بخش اول سپتیک تانک: شامل یک لوله پلی‌اتیلن تک جداره یا دوجداره و بافل ورودی است که به صورت سه‌راهی نصب می‌گردد.

۲. بخش اول مخزن سپتیک تانک: بیش‌ترین حجم سپتیک تانک (۶۶ درصد از حجم سپتیک تانک) را به خود اختصاص داده است. قسمت اعظم مواد جامد معلق در کف این ناحیه رسوب می‌نمایند.

۳. دیواره جداکننده: بافل میانی یا دیواره جداکننده باعث جلوگیری از ورود لجن و چربی و روغن‌های شناور به مخزن زلال سازی (قسمت دوم سپتیک تانک) می‌شود.

۴. مخزن زلال سازی: این مخزن ۳۳ درصد از حجم کل سپتیک تانک را شامل می‌شود. مواد آلی محلول در پساب قسمت اول سپتیک تانک طی فرآیند بی‌هوازی تجزیه می‌گردد؛ و عمده رسوبات این بخش را لاشه میکروارگانیسم‌ها تشکیل می‌دهد.

۵. لوله خروج بیو گازها: از طریق این لوله، گازهای تولید شده ناشی از فرآیندهای تصفیه بی‌هوازی فاضلاب (عمدتاً متان) از سپتیک تانک خارج می‌گردد. نام دیگر این لوله ونت هوا می‌باشد. قطر لوله ونت اصولاً ۶۳ میلی‌متر می‌باشد.

۶. سیستم خروجی فاضلاب: شامل سه‌راهی و لوله خروجی از سپتیک تانک می‌باشد. قطر لوله خروجی از سپتیک تانک قطعاً نباید از قطر لوله ورودی سپتیک تانک کمتر باشد.

۷. سیستم سیفون: شامل یک سیفون در قسمت خروجی سپتیک تانک و جهت جلوگیری از خروج چربی از سپتیک به داخل چاه جذبی و یا اگوی شهری و همچنین یک سیفون در قسمت ورودی به منظور جلوگیری از برگشت بوی نامطبوع فاضلاب به هنگام عدم استفاده طولانی مدت (ایام تعطیل) می‌باشد.

لوله کاروگیت ازجمله لوله‌هایی می‌باشد که در ساخت سپتیک تانک بسیار کاربرد دارد چرا که نحوه ساخت هر دو تقریباً در یک راستا می‌باشد.

 

نگهداری بهبود عملکرد سپتیک تانک

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید بعد از نصب سپتیک تانک به آن اهمیت داد نحوه استفاده و بالا بردن کارایی سپتیک تانک می‌باشد. برخی از مواردی که در هنگام استفاده از سپتیک تانک باید آن‌ها را رعایت کرد عبارت‌اند از:

۱- حتماً می‌باید برای دستگاه سپتیک از ونت هدایت گازهای بدبو به بالاترین نقطه ساختمان استفاده کرد. چرا که در صورتی که این موضوع رعایت نشود موجب انفجار سپتیک تانک می‌گردد.

۲-پ ساب خروجی از سپتیک تانک فاضلاب به‌هیچ‌عنوان قابل‌استفاده جهت آبیاری فضای سبز روی سطح زمین نمی‌باشد. دقت فرمائید شما می‌توانید با استفاده از شبکه زهکشی در زیرزمین از پساب خروجی از سپتیک تانک جهت آبیاری ریشه‌های درختان استفاده کنید. کاری که اکثر کشورهای اروپایی بعد از نصب سپتیک تانک از آن استفاده می‌کنند.

۳- به منظور بالا بردن کارآیی سپتیک تانک می‌بایست از ریختن آنچه موجب از بین رفتن باکتری‌های بی‌هوازی می‌گردد از جمله مواد شوینده آنتی باکتریال, آب باران که غنی از اکسیژن است و… جلوگیری نمود.

هلدینگ صنایع برتر، ناب زیست و پایپ گستر به عنوان شرکت‌هایی پیشرو در زمینه تولید سپتیک تانک و هر یک مشتمل بر ۴ زیرمجموعه امروز افتخار تولید سپتیک تانک در ظرفیت‌های ۳ تا ۱۴۰ مترمکعب به صورت پیش‌ساخته و آماده را دارند.

بیشتر: سپتیک تانک پلی اتیلن آب سازه

https://absaze.com/سپتیک-تانک-پلی-اتیلن/

مزایتهای  سپتیک تانک ها چیست؟

  • پایین بودن هزینه تمام شده نسبت به پکیج تصفیه فاضلاب
  • نصب سریع و راه اندازی آسان
  • بدون نیاز به مصرف انرژی
  • عدم وجود تجهیزات مکانیکال
  • عمر بالا
  • پایین بودن فضای اشغالی به دلیل خاصیت دفنی بودن
  • هزینه پایین نگهداری و تعمیرات

قیمت و خرید سپتیک تانک در آب سازه – انواع سپتیک تانک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.