سهم 70 درصدی کمپانی TSMC از تولید تراشه های موبایل در سه ماهه اول 2022
طبق آمار نتایج بررسی بازار جهانی تولید تراشه توسط موسسه Counterpoint کمپانی سازنده تراشه تایوانی TSMC، هفتاد درصد از تولید چیپست های موبایل را در سه ماهه اول 2022، از آن خود کرده است. این آمار شامل سیستم های SoC و پردازنده های برنامه گسسته و موردم های انفرادی است.
از دوره ژانویه تا مارس 5 درصد از عرضه تراشه های موبایل کاهش پیدا کرد. افتی که در این دوران اتفاق افتاد به دلیل یک سری عوامل فصلی، وضعیت ژئوپلیتیک فعلی و مازاد عرضه در فصل آخر سال 2021 است.
اما اگر این صنعت را از نظر میزان درآمد بررسی کنی شاهد رشد سالانه 23 درصدی هستیم. این رشد سالانه با افزایش قابل توجهی از محصولات گرانتر و مجهز به فناوری 5G همراه شده است.
این کمپانی تایوانی تقریبا 69.9 درصد از تمامی تراشه های گوشی های موبایل را در فصل اول 2022 تولید کرده است. در این بین 30 درصد مابقی سهم سامسونگ بوده است. سایر کمپانی های که در این بازار نیز فعال هستند سهم 0.1 درصدی از این تولیدات را از آن خود کردند.
در بخش محصولات تولید شده با فناوری های پیشرفته با استاندارد های 4،5 نانومتری، سهم TSMC چهل درصد شامل شده است و سامسونگ با سهم 60 درصدی، پیشتاز بوده است.
تحلیلگر ارشد تحقیقاتی، پرو شارما، در مورد آینده این بازار این طور بیان کرده است:
تولید تراشه ها، بیزینس فناوری پیشرفته ای هستند که سبب ایجاد دو قطبی برای تولید چیپست های پیشرفته برای گوشی های هوشمند شده است.. TSMC و SAMSUNG با یکدیگر کل بازار تراشه جهان را بر عهده دارند و آن را کنترل می کنند اما TSMC از نظر مقیاس بیش از دو برابر سامسونگ است.
البته هزینه های TSMC از رقبای خود بالاتر بوده و این شرکت در سال های 2021 تا 2023 در تاسیسات ساخت تراشه های 3، 4 و 5 نانومتری، WFE و بسته بندی سه بعدی برای پاسخ به نیاز رو به رشد بازار، سرمایه گذاری کرده است؛ به همین دلیل این شرکت قادر خواهد بود تا سهم بزرگتری در فرایندهای پیشرفته بدست آورد.