دانشمندان بریتانیایی راه حلی برای شارژ تلفن همراه با استفاده از ادرار ابداع کردند
تلاش برای توسعه راهحلهای انرژی تجدیدپذیر منجر به افزایش استقبال از خانههای خورشیدی، خودروهای الکتریکی و غیره شده است. ممکن است به زودی شاهد شکل جدیدی از تولید انرژی از زباله باشیم زیرا دانشمندان در بریتانیا از پیل سوختی انرژی پاک جدیدی رونمایی کردهاند که قادر به تبدیل زبالههای انسانی به برق است. همراه چیکاو باشید.
راه حل جدید توسط تیمی از محققان در مرکز انرژی زیستی بریستول (Bristol BioEnergy Centre) توسعه یافته است. این پروژه به عنوان «قدرت ادرار کردن» (pee power) شناخته میشود و برای اولین بار توسط این شرکت در جشنواره گلاستونبری (Glastonbury ) حدود دو سال پیش نمایش داده شد. این شرکت امیدوار است پیشرفتهایی در این پروژه ایجاد کند که روزی استقرار آن برای تامین برق کل خانوارها ممکن شود.
در جشنواره گلاستونبری در سال ۲۰۱۹، دانشمندان توانستند ثابت کنند که ادرار میتواند منبع برق ثابتی با وات پایین تولید کند. انرژی تولید شده میتواند برای تامین انرژی لامپها، تلفنهای همراه و روباتها استفاده شود. مدیر مرکز انرژی زیستی بریستول، دکتر ایوانیس ایروپولوس (Dr Ioannis Ieropoulos)، توضیح داد که این راه حل میتواند در طول جشنواره پنج روزه ۳۰۰ وات ساعت برق تولید کند که میتواند یک لامپ یک وات را به مدت ۳۰۰ ساعت یا ۱۰ لامپ را برای ۳۰ ساعت تغذیه کند.
راه حل جدید تولید برق از آنچه که شرکت سلولهای سوختی میکروبی مینامد استفاده میکند. این شامل چندین بلوک است که شبیه باتری هستند اما پر از کلونی از میکروبها هستند. میکروبها از مواد آلی تغذیه میکنند که سپس به انرژی شیمیایی تجزیه میشوند و به نوبه خود برق و فاضلاب تمیز تولید میکنند.
یکی از چالشهایی که این تیم در حال حاضر با آن مواجه است این است که چگونه اندازه سلولهای سوختی را به گونهای کاهش دهند که بتوان آنها را درون آجر قرار داد و با دیوار خانهها ادغام کرد. قطعاً در آینده بیشتر درباره این فناوری ساده اما نوآورانه خواهیم شنید.