سرور ML30 Gen9 ارزان ترین سروری ارزان برای مجازی سازی
امروزه با توجه به بالا بودن هزینه های مربوط به خرید و نگهداری سرورها ، استفاده از مجازی سازی یا Virtualization مورد توجه مدیران شبکه سازمان ها و ارگان ها قرار گرفته است .
در این مقاله سعی داریم تا به ارائه مزایای استفاده از مجازی سازی بر روی سرور ها بپردازیم .
هدف اصلی استفاده از مجازی سازی بر روی سرور ها ( سرور اچ پی ) استفاده حداکثری از ظرفیت ها و توانایی های سرور است . که این موضوع ( یعنی استفاده حداکثری از ظرفیت های سرور ها ) باعث کمتر شدن نیاز به سرورهای جدید و در نتیجه کاهش هزینه های سازمان ها و ارگان ها خواهد شد .
اما چگونه ؟
معمولا در سازمان نیاز هست تا به طور همزمان چندین Application برای سرویس دهی برای کارمندان و یا مشتریان ارائه شود . برای مثال در یک سازمان لازم است تا یک سرور کار های مربوط به Mail Server را انجام دهد ، سرور دیگر کارهای مروبط به اتوماسیون داخلی شرکت ، سرور ( سرورHPE )دیگر جهت Print Server سرور دیگر جهت File Sharing و …. حالا فرض کنید برای انجام هریک از این خدمات شما سروری جداگانه تهیه کنید . با این حساب شما هم میبایست هزینه زیادی صرف خرید سرور های خود کنید و هم استفاده از سرور های متعدد میتواند باعث بالا رفتن میزان استفاده از مکان و برق و سیستم Cooling و … خواهد شد .
حال فرض کنید که برای انجام تمامی خدمات و Application های بالا فقط از یک سرور استفاده کنید . این موضوع چقدر میتواند در هزینه های شما صرفه جویی کند ؟
در واقع مجازی سازی به همین معناست . زمانی که شما بخواهید بر روی سرورخود به صورت همزمان چندین Application فعال داشته باشید و به طور همزمان از آنها استفاده کنید میتوانید از مجازی سازی یا Virtualization استفاده کنید .
برای درک بهتر دلیل استفاده از مجازی سازی به مثال دیگر توجه کنید . فرض کنید شما نیاز دارید بر روی کامپیوتر خود به طور همزمان از ویندوز های مختلف استفاده کنید ؟ آیا این کار ممکن است ؟ اگر شما چندید ویندوز بر روی کامپیوتر خود نصب کرده باشید برای استفاده از هر یک از این ویندوز ها ابتدا میبایست ویندوز های دیگر را خاموش کنید و ویندوز مورد نظر خود را فعال کنید . ولی شما با استفاده از مجازی سازی میتوانید به صورت همزمان چندین ویندوز روشن بر روی سیستم خود داشته باشید .
شما درهنگام استفاده از مجازی سازی بر روی سرور ( سرور HP )خود ، سرور فیزیکی خود را به چند سرور مجازی تبدیل خواهید کرد . یعنی شما رم و هارد و CPU سرور خود تقسیم بندی میکنید و هر بخش از این رم و هارد و پردازنده ها را به یک سرور مجازی اختصاص میدهید .
با این کار سرور فیزیکی شما به چند سرور مجازی تقسیم شده است و گویا شما در سازمان خود به جای یک سرور چندین سرور در اختیار دارید . حالا شما میتوانید بر روی هر یک از این سرور های مجازی یکی از Application های خود را اجرا کنید . که همه این سرور های مجازی میتوانند به صورت همزمان با هم در حال کار و سرویس دهی باشند .
مزایای استفاده از مجازی سازی بر روی سرور :
1 –استفاده از سرور های مجازی به جای استفاده از سرور های فیزیکی باعث نیاز کمتر به سرور های فیزیکی و در نتیجه نیاز کمتر به فضای مکانی برای قرار دادن سرورها میشود .
2- استفاده از سرور های فیزیکی کمتر باعث کمتر شدن میزان برق مصرفی و نیاز کمتر به سیستم هایخنک کننده
3-قابلیت استفاده همزمان از سیستم عامل های مختلف بر روی سرور
4-بالارفتن میزان بازدهی سرور ها ( استفاده حداکثری از منابع و ظرفیت های سرور )
5-بالارفتن میزان امنیت سرور ها ( کرنل مربوط به مجازی سازی واسط میان سخت افزار و ماشین های مجازی می باشد .)
6-بالارفتن امنیت اطلاعات بر روی سرور ( در زمان استفاده از مجازی سازی بر روی سرور ، به صورت مرتب از ماشین های مجازی بکاپ گرفته میشود .)
معرفی ارزان ترین سرورایستاده برای مجازی سازی :
معرفی سرور ML30 G9 :
یکی دیگر از سرورهای استاده شرکت اچ پیML30 میباشد .
این سرور مناسب برای شبکه های کوچک و ارائه سرویس های ساده میباشد . سرور ML30 تنها یک اسلات پردازنده را دارا میباشد که برای این اسلات پردازنده میتوانیم از پردازنده هایی که در زیر اورده شده اند استفاده کنیم :
Intel® Xeon® E3-1200 v5 product family
Intel® Xeon® E3-1200 v6 product family
Intel® Core™ i3
Intel® Pentium®
اگر از CPU های ذکر شده در بالا برای قرار دادن بر روی این سرور استفاده کنیم . تعداد ۲ و یا ۴ هسته پردازشی در اختیار ما قرار میگیرد .
این سرور دارای ۴ اسلات مموری میباشد و میتوان مموری های DDR4 UDIMM بر روی این اسلات ها قرار داد که این مموری ها از تکنولوژی Unbuffered ECC برا محافظت از اطلاعات استفاده میکنند . حداکثر ظرفیت مموری که میتوان بر روی این سرور قرار داد 64GB یعنی چهار عدد مموری شانزده گیگابایتی میباشد .
این سرور دارای چهار عدد اکسپنشن اسلات است که میتوان از آنها در جهت قراردادن کارت های جدید و مورد نیاز برای سرور استفاده کنیم .
درایو هایی که میتوانیم بر روی ML30 قراردهیم هم میتوانند SFF باشند و هم LFF . که در صورت قراردادن درایو های LFF میتوانیم تعداد ۴ عدد و در صورت قراردادن هارد های SFF میتوانیم تعداد ۸ عدد درایو بر روی این سرور قراردهیم .همچنین هرکدام از این درایو ها میتوانند SAS و یا SSD یا SATA باشند . همچنین بر روی این سرور میتوانیم هم از هاردهای Hot plug و هم Non-hot plug استفاده کنیم .
بر روی ML30 به صورت پیش فرض و On-board یک کارت شبکه دو پورتی با سرعت 1Gb تعبیه شده است . که البته میتوانیم در صورت نیاز کارت شبکه با تعداد پورت و سرعت انتقال اطلاعات دیگر بر روی اکسپنشن های این سرور قرار دهیم تا نیاز ما را برطرف کنند .
همچنین متناسب مدل ML30 که خریداری میکنید یک استوریج کنترلر بر روی سرور خریداری شده وجود خواهد داشت که این استوریج کنترلرها یا Dynamic Smart Array B140i و یا Smart Array P440 خواهد بود که B140i فقط قابلیت پشتبانی از درایو های SATA را دارا میباشد .
همچنین شرکت اچ پی ، جهت راحت تر شدن مدریت بر روی سرور های خود قابلیت ILO را بر روی سرورها خود قرار داده است . که ML30 نیز از این قاده مستثنی نبوده دارای پورت ILO میباشد .
امیدواریم با ارائه توانسته باشیم شما را در انتخاب سرور مناسب برای مجازی سازی کمک کرده باشیم . در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان شرکت شبکه گستران یافوت سرخ به شماره تماس 021-71189 در ارتباط باشید و یا به سایت شرکت یاقوت سر خ با آدرس www.Ysorkh.net مراجعه کنید.