تبلیغات
موبایل

آیفون تاشو اپل ممکن است فقط در یک رنگ عرضه شود

دسته‌بندی: موبایل

گزارش‌های جدید از نخستین آیفون تاشوی اپل که با نام احتمالی Apple iPhone Ultra شناخته می‌شود، تصویری واضح‌تر از طراحی نهایی این محصول ارائه کرده‌اند. انتشار ماکت‌های جدید دستگاه نشان می‌دهد اپل به مراحل پایانی طراحی نزدیک شده و احتمالاً آماده ورود به بازار گوشی‌های تاشو در سال ۲۰۲۶ است.

علاوه بر طراحی، یکی از نکات جالب این افشاگری به استراتژی متفاوت اپل در زمینه رنگ‌بندی مربوط می‌شود؛ موضوعی که می‌تواند نخستین آیفون تاشوی این شرکت را از بسیاری از رقبا متمایز کند.

آیفون Ultra احتمالاً فقط یک رنگ خواهد داشت

بر اساس تصاویر منتشرشده توسط افشاگر شناخته‌شده Sonny Dickson، ماکت آیفون تاشوی اپل فعلاً تنها در رنگ سفید دیده شده است. همین موضوع گمانه‌زنی‌ها درباره عرضه دستگاه در یک رنگ محدود را افزایش داده است.

برخی منابع آگاه نیز پیش‌تر اعلام کرده بودند که اپل قصد ندارد برای نخستین گوشی تاشوی خود از رنگ‌های متنوع و جسورانه استفاده کند. چنین تصمیمی چندان دور از انتظار نیست؛ چراکه اپل در گذشته نیز هنگام معرفی محصولات مهم و جدیدی مانند iPhone X و Apple Watch Ultra رویکرد مشابهی را در پیش گرفته بود.

طراحی کتابی و نمایشگر بزرگ OLED

تصاویر جدید، شایعات قبلی درباره طراحی دستگاه را نیز تأیید می‌کنند. طبق گزارش‌ها، آیفون Ultra از طراحی تاشوی کتابی بهره خواهد برد؛ فرم فاکتوری که در حال حاضر توسط بسیاری از گوشی‌های تاشوی پرچم‌دار بازار استفاده می‌شود.

گفته می‌شود این دستگاه به یک نمایشگر خارجی ۵.۵ اینچی و یک صفحه‌نمایش داخلی ۷.۸ اینچی OLED مجهز خواهد شد. همچنین اپل احتمالاً از فریم تیتانیومی فوق‌باریک با ضخامت حدود ۴.۵ میلی‌متر استفاده می‌کند تا دستگاه در عین تاشو بودن، ظاهری بسیار باریک و لوکس داشته باشد.

بازگشت Touch ID و خداحافظی با Face ID؟

یکی از مهم‌ترین تغییرات احتمالی در آیفون تاشوی اپل، بازگشت فناوری Touch ID است.

گزارش‌ها نشان می‌دهند اپل برای کاهش ضخامت دستگاه ممکن است سیستم Face ID را کنار بگذارد و بار دیگر از حسگر اثر انگشت استفاده کند. تصاویر منتشرشده همچنین نمایشگر بیرونی تمام‌صفحه، طراحی جدید میکروفون‌ها و دوربین سلفی قرارگرفته در گوشه بالایی نمایشگر داخلی را نشان می‌دهند.

تراشه A20 Pro و سخت‌افزار قدرتمند

براساس شایعات منتشرشده، قلب تپنده آیفون Ultra تراشه جدید Apple A20 Pro خواهد بود؛ پردازنده‌ای که احتمالاً در نسل بعدی گوشی‌های پرچم‌دار اپل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دستگاه احتمالاً با ۱۲ گیگابایت رم و حداکثر ۱ ترابایت حافظه داخلی عرضه خواهد شد. همچنین برخی گزارش‌ها از حضور سیستم خنک‌کننده محفظه بخار (Vapor Chamber) خبر می‌دهند؛ قابلیتی که می‌تواند عملکرد پایدار دستگاه را در پردازش‌های سنگین بهبود دهد.

دوربین‌های ۴۸ مگاپیکسلی در پشت و سلفی ۲۴ مگاپیکسلی

در بخش دوربین، تصاویر فاش‌شده از وجود ماژول دوگانه افقی در پنل پشتی حکایت دارند.

انتظار می‌رود اپل از یک دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و یک دوربین فوق‌عریض ۴۸ مگاپیکسلی استفاده کند. در بخش سلفی نیز گفته می‌شود یک دوربین ۲۴ مگاپیکسلی روی نمایشگر خارجی و یک دوربین ۲۴ مگاپیکسلی زیر صفحه‌نمایش در نمایشگر داخلی قرار خواهد گرفت.

این ترکیب می‌تواند تجربه‌ای نزدیک به آیفون‌های پرچم‌دار را در قالب یک گوشی تاشو ارائه دهد.

زمان معرفی و قیمت احتمالی

طبق گزارش‌های منتشرشده، اپل قصد دارد نخستین آیفون تاشوی خود را در سپتامبر ۲۰۲۶ معرفی کند. انتظار می‌رود این دستگاه همزمان با مدل‌های iPhone 18 Pro و iPhone 18 Pro Max رونمایی شود.

به گزارش Digit، در بخش قیمت نیز منابع مختلف از بازه‌ای بین ۱.۷۵ تا ۲ میلیون روپیه هند خبر داده‌اند که معادل حدود ۲ هزار تا ۲۳۰۰ دلار خواهد بود. البته قیمت نهایی تنها در زمان رونمایی رسمی مشخص خواهد شد.

ورود اپل به بازار گوشی‌های تاشو یکی از مهم‌ترین اتفاقات صنعت موبایل در سال‌های اخیر خواهد بود. اگر شایعات فعلی صحت داشته باشند، اپل برخلاف بسیاری از رقبا تمرکز خود را روی طراحی باریک، کیفیت ساخت ممتاز و تجربه کاربری قرار داده است، نه صرفاً افزایش اندازه نمایشگر.

بازگشت Touch ID، استفاده از فریم تیتانیومی و تلاش برای حذف چین‌خوردگی نمایشگر می‌تواند نقاط تمایز مهم آیفون Ultra در برابر محصولاتی مانند Samsung Galaxy Z Fold و Google Pixel Fold باشد. با این حال موفقیت نهایی این محصول به قیمت‌گذاری و کیفیت اجرای فناوری تاشو توسط اپل بستگی خواهد داشت.

اگر اپل بتواند نخستین گوشی تاشوی خود را بدون چین‌خوردگی محسوس نمایشگر و با همان کیفیت همیشگی آیفون عرضه کند، iPhone Ultra می‌تواند استانداردهای بازار گوشی‌های تاشو را متحول کند؛ هرچند قیمت بسیار بالای آن احتمالاً این محصول را به گزینه‌ای خاص برای کاربران حرفه‌ای تبدیل خواهد کرد.

زهرا رضوی

من زهرا رضوی هستم، فارغ‌التحصیل مهندسی شهرسازی. اما عشق به کتاب، فیلم، سریال و تکنولوژی، مسیر حرفه‌ای مرا به‌طور کامل به سمت نویسندگی در این حوزه تغییر داده است. امروز به‌عنوان نویسنده‌ای تخصصی در زمینه فناوری، سینما و ادبیات فعالیت می‌کنم.
نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا