چرا نباید یک مقاله را برای چندین مجله ارسال کنیم؟

شما یک دانشجوی در حال انجام پروژۀ تحقیقاتی خود هستید؛ مقاله خود را نوشته‌اید و حتی کار ترجمه متن تخصصی را هم به یک مترجم حرفه‌ای سپرده‌اید. یا ممکن است به دنبال استخراج مقاله ISI از پایان‌نامه خود باشید.

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

حالا نوبت آن است که مجله‌ای پیدا کنید که مقاله علمی شما را منتشر کند؛ این وسط با دیدن مدت‌زمانی که فرایند بررسی و اعلام نتیجه طول می‌کشد، تصمیم می‌گیرید مقاله خود را به صورت هم‌زمان برای چند ژورنال مختلف بفرستید… و اینجاست که اشتباه بزرگی کرده‌اید!

چرا نباید یک مقاله را برای چند ژورنال علمی بفرستیم؟

ارسال چندگانه یا multiple submissions یعنی چه؟

وقتی یک مقاله را برای چند مقاله مختلف بفرستید به آن multiple submissions می‌گویند؛ در این حالت شما فکر می‌کنید شانس خود را برای انتشار مقاله افزایش می‌دهید و آن را برای ژورنال‌ها و ناشرهای مختلف می‌فرستید.

از نظر قانونی، هیچ‌کس مجاز نیست که به بیش از یک ناشر، حق نسخه‌‌برداری بدهد؛  اگر ژورنال‌هایی که برای آن‌ها، مقاله را فرستاده‌اید، متوجه اقدامات شما بشوند، به احتمال زیاد در هیچ‌کدام از مجلات نمی‌توانید آن را منتشر کنید.

وقتی مقاله شما بعد از بررسی سردبیر و ویراستارها تائید می‌شود،  شما فرمی را مبنی بر حق چاپ امضا می‌کنید و آن را به مجله می‌دهید. دیگر اختیار چاپ مقاله دست شما نیست.

همچنین اگر این ارسال‌ها به‌صورت هم‌زمان باشد به آن simultaneous submissions گفته می‌شود و برخلاف قوانین است!

چرا ارسال مقاله به چند مجله کار خوبی نیست؟

البته که موضوع فقط اخلاقی نیست؛ این موضوع به چند دلیل اشتباه است که نتایج منفی زیادی برای شما خواهد داشت.

اتلاف وقت و منابع شما:

فرض کنید مدت زمانی را برای نوشتن مقاله و بعد از آن ویرایش متن تخصصی انگلیسی و در نهایت ترجمه آن گذاشته‌اید. وقتی به جای یک ژورنال، آن را برای چند مجله می‌فرستید و در انتظار پاسخ مجلات مختلف هستید،  وقت گران‌بهایی خود را تلف می‌کنید.

پیگیری ساده:

با بهبود نرم‌افزارهای ضد سرقت ادبی،  به راحتی می‌توان اورجینال بودن یک مقاله را چک کرد؛ با جستجو در پایگاه داده‌های قوی این برنامه‌ها، کاربران حتی آدرس دقیق مقاله علمی شما را پیدا می‌کنند.

تحریف واقعیت علمی:

اگر درباره یک موضوع جدید، یک مقاله مشابه در مجلات چاپ شود، ممکن است فرض بر این گذاشته شود که این استدلال پذیرفته‌شدۀ جدید است! این موضوع تأثیر بسیار جدی در علوم مختلف خواهد گذاشت.

از دست رفتن اعتماد خواننده‌ها:

معمولاً خواننده‌های مجلات علمی معتبر برای دریافت آن هزینه پرداخت می‌کنند. در واقع این هزینه برای گرفتن اطلاعات اصیل و درست است.

حالا فرض کنید یک مقاله را در چندین ژورنال و حتی یک ژورنال رایگان و بدون نیاز به اشتراک، بخواند؛ در این حالت حتی خواننده هم به این اطلاعات و مجلات اعتماد نخواهد کرد.

چه زمانی مقاله خود را برای ژورنال دیگری بفرستید؟

در کل این نکته را در نظر بگیرید که به هیچ عنوان در حالی که مقاله را برای یک ژورنال ارسال کرده‌اید، سراغ مجله بعدی بروید.

حالا ممکن است تصمیم خود را تغییر داده باشید و بخواهید مقاله را در یک مجله دیگر به چاپ برسانید؛ در این حالت، باید با سردبیر مجله اول، صحبت کنید. تا زمانی که تائید کتبی برای این کار به شما داده نشد، اجازه ارسال مقاله برای یک مجله دیگر را ندارید.

بعد از اینکه تایید کتبی سردبیر را دریافت کردید، می‌توانید مقاله خود را برای ژورنال بعدی فرستاده و مکاتبات جدید را شروع کنید.

سخن نهایی

هر چه ضریب تأثیر یک مجله بالاتر باشد، احتمال اینکه سرعت پاسخ‌دهی و چاپ مقاله شما پایین‌تر بیاید، افزایش پیدا می‌کند!

پیشنهاد ما به شما این است که همچنان سراغ مجلات باکیفیت بروید اما خب اگر عجله دارید، مجله‌هایی که ضریب تأثیر کمتری دارند هم در دسترس شما هستند، چنین مجلاتی معمولاً پاسخ اولیه را سریع‌تر به شما می‌دهند.

اگر در مسیر استخراج مقاله، پارافریز تخصصی، ترجمه، ویراستاری و حتی انتشار آن در مجلات علمی به کمک نیاز داشتید، می‌توانید روی کمک ما حساب کنید.

ترنسیس یک پلتفرم ترجمه تخصصی آنلاین است که تمام سرویس‌های دانشجویی را با بهترین کیفیت، حفظ محرمانگی و تضمین بازگشت وجه به شما ارائه می‌دهد.

اگر تجربه‌ای در چاپ مقاله علمی در مجلات بین‌المللی دارید، با ما در میان بگذارید، مشتاقانه منتظر نظرات شما هستیم!

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.