همه چیز در مورد ویروس کرونا + علائم، پیشگیری و مراقبت همراه با رژیم غذایی

رسانه چیکاو – کرونا ویروس ها شامل گروه بزرگی از ویروسها هستند که می توانند طیف بزرگی از بیماریهای تنفسی، از یک سرماخوردگی ساده تا ذات الریه شدید را ایجاد نمایند. بیماری کرونا ویروس جدید نوعی عفونت ویروسی است که می تواند در فرد ذات الریه شدید ایجاد کرده و در مواردی منجر به مرگ بیمار گردد. کرونا در واقع نوعی ویروس حیوانی است که بصورت اتفاقی به انسان منتقل شده و می تواند ضمن تغییراتی، قابلیت انتقال از انسان به انسان را بدست آورد. سرعت انتشار بیماری نسبت به سندرم شدید تنفسی حاد (سارس) و سندرم تنفسی خاورمیانه ای(مرس) بالاتر، ولی میزان کشندگی کرونا ویروس جدید بسیار کمتر از آنهاست. در این مطلب شما با علائم ویروس کرونا ، اصول مراقبت ، رژیم غذایی ، نحوه پیشگیری از بیماری کرونا آشنا می شوید. همراه چیکاو باشید.

علائم بیماری کرونا

  • سرفه
  • افزایش دمای بدن
  • تنگی نفس
  • گلودرد
  • سردرد
  • تب
  • لرز
  • اسهال و استفراغ
  • پنومونی(ذات الریه)
  • نارسایی کلیه

نحوه انتقال ویروس کرونا

  • از طریق ریز قطره ها (ترشحات حین سرفه و عطسه) 
  • از طریق لمس اشیاء و وسایل آلوده (در صورت برودت زیر 20 درجه و رطوبت کافی محیط، ویروس میتواند تا 9 روز یا بیشتر روی سطوح آلوده باقی بماند) 

افراد در معرض خطر بیماری

  • کسانی که تماس نزدیک با حیوانات زنده و مرده دارند 
  • افراد خانواده بیمار 
  • پرسنل درمانی و بهداشتی تحقیقات نشان داده است که افراد 13 سال به باال (بخصوص بیش از 40 سال) بیشتر در معرض ابتلا به بیماری بوده و کودکان زیر 10 سال عالئم خفیفی را از خود نشان داده اند. 

بیماری کرونا در چه کسانی با خطر بیشتری همراه است؟ 

  • بیماران تنفسی (من جمله آسم و نارسایی های تنفسی) 
  • بیماران دیابتی 
  • بیماران مزمن قلب و کلیه 
  • بیمارانی که سطح ایمنی پایین داشته و یا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند. 
  • افراد سالخورده نحوه تشخیص: تنها راه تشخیص بیماری در حال حاضر انجام آزمایش تخصصی PCR و بررسی سوابق مواجهه با بیمار قطعی یا سفر به مناطق پرخطر می باشد 

اصول پیشگیری از ویروس کرونا

  • در طول روز مکررا حداقل دستهای خود را با آب و صابون بشویید (هر بار حداقل به مدت 20 ثانیه) و یا با استفاده از محلولها و ژل های حاوی الکل 60-70 درصد دستها را ضدعفونی کنید. 
  • در هنگام عطسه و سرفه بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی و یا آرنج دست بپوشانید. 
  • دستمالهای مستعمل را در سطل زباله درب دار بصورت مناسب دفع کنید. 
  • در هنگام طبخ غذا، گوشت و تخم مرغ را بصورت کامل پخته و سپس میل کنید. 
  • از دست دادن، روبوسی کردن و در آغوش گرفتن دیگران بپرهیزید. 
  • از تماس محافظت نشده با حیوانات اهلی و وحشی و تردد در بازار فروش آنها اجتناب کنید. 
  • از تماس نزدیک)زیر یک و نیم متر(با افرادی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا را دارند خودداری کنید. 
  • از مسافرتهای غیر ضروری به مناطق پرخطر بپرهیزید. 
  • از تردد بی مورد در اماکن پر ازدحام خودداری کنید. 
  • در صورت بروز علائم شبه آنفولانزا سریعا به پزشک مراجعه کنید. 
  • در صورت بروز تب حتما در خانه بمانید و از رفتن به مدرسه، محل کار و مکانهای عمومی بپرهیزید. 
  • اشیاء و سطوحی که اغلب استفاده می کنید را ضدعفونی نمائید. 
  • حتی الامکان در مکانهای شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح اجتناب کنید. 
  • از لمس چشم و صورت خود با دستهای آلوده و ضد عفونی نشده بپرهیزید. 
  • در هنگام بیماری، مراقبت از بیمار و یا در هنگام شیوع بیماری در منطقه از ماسک استفاده کنید.

این بیماری می تواند در دوره نهفته خود (بین 5 تا 14 روز، بدون علائم بالینی) نیز انتقال یابد، لذا رعایت اصول پیشگیری در تمام شرایط الزامیست

اصول مراقبت در هنگام ابتلا به ویروس کرونا

  • فعالیتهای خارج از منزل را محدود کرده و بجز برای دریافت مراقبتهای پزشکی از منزل خارج نشوید. 
  • از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید. 
  • از یک اتاق مجزا و بدور از سایر اعضای خانواده که دارای نور و تهویه مناسب است استفاده کنید. 
  • علائم بیماری، بخصوص تب را کنترل کنید. 
  • در صورت بیماری مدام از ماسک استفاده کنید. 
  • در صورت وخامت بیماری حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید. 
  • حتی الامکان تنها یک نفر از اعضای خانواده مسئولیت مراقبت از بیمار را به عهده بگیرد. 
  • در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده، از تماس با ترشحات بیمار)عرق، ترشحات تنفسی، اسهال، استفراغ و خون(بیمار اجتناب کنید و در صورت اجبار حتما از ماسک و دستکش یکبار مصرف استفاده کنید. 
  • ظروف غذا و حوله و ملحفه بیمار را جدا کرده و آنها را بعد از مصرف بیمار ضدعفونی نمایید. 
  • اتاق و وسایل بیمار را ضد عفونی نمائید. 
  • اگر مقدور است، بیمار از حمام و توالت جداگانه استفاده نموده و در صورت عدم امکان، حمام و سرویس بهداشتی پس از مصرف، به صورت کامل ضدعفونی گردد. 
  • ملاقات بیمار را محدود کرده و از تماس افراد سالخورده و یا دارای بیماریهای مزمن قلبی، ریوی و کلیوی با بیمار جلوگیری کنید. 
  • استراحت در منزل و مصرف مایعات گرم برای بیماران توصیه می گردد. 
  • استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک برای درمان بیماریهای ویروسی بی اثر بوده و تنها منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی فرد می شود.لذا مصرف آنها تنها با تجویز پزشک مجاز است. رژیم غذایی مناسب : استفاده از نوشیدنی ها و غذاهای حاوی ویتامین C و پروتئین نظیر موارد ذیل می تواند با تقویت سیستم ایمنی از بروز بیماری پیشگیری کرده و در درمان آن نیز موثر باشد:
  • مصرف آب مرکبات، مخلوط آب توت فرنگی و کیوی، آب گوجه فرنگی و آب هویج 
  • استفاده از میوه و سبزیجات تازه 
  • مواد غذایی حاوی پروتئین (مرغ و ماهی)
  • نوشیدن مایعات گرم 
  • مصرف سوپ گرم حاوی کرفس و پیاز و قارچ و لیموترش 

اصول استفاده از ماسک 

  • ماسکهای طبی دارای دو الیه بیرونی(رنگی) و الیه درونی(سفید) هستند.

در هنگام استفاده باید حتما الیه سفید درونی که از جنس الیاف بوده و جاذب رطوبت است، سمت دهان و بینی باشد. ماسک باید بصورت کامل دهان و بینی را بپوشاند. 

  • لبه زیرین ماسک را تا زیر گلو کشیده و لبه فوقانی آن در بالای گونه و زیر چشمها قرار گرفته و کامل به استخوان بالای بینی فشرده شود. 
  • در هنگام خروج ماسک از صورت، از دست زدن به روی ماسک اجتناب کرده و با گرفتن کشهای پشت گوش اقدام به خارج کردن آن نمایید. 
  • پس از مصرف ماسک را درون سطل درب دار بیندازید و دستهای خود را شسته یا ضد عفونی نمائید. 
  • توجه داشته باشید که ماسک طبی زمان استفاده خاصی دارد و بعد از آن کارایی چندانی نخواهد داشت. (عمر مفید ماسک در هوای مرطوب 20 دقیقه و در هوای خشک ماکزیمم یک ساعت است)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.